{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe leg je dat uit?!?!

En dan ben je ongesteld en moet je naar de wc. Je kleine meid achter je aan, want het is ook best interessant als Mama naar de wc gaat...

Afbeelding blog 'Hoe leg je dat uit?!?!'

Soms heb ik van die dagen dat mijn kids mijn geen minuutje rust gunnen, zelfs niet op de wc. Vooral de oudste weet me de hele dag door te overvallen met alleen maar vragen. Waarom, hoezo, hoeveel, wat, welke, waar.. je kent ze wel (soms om gek van te worden!). Maar goed, de kleinste is niet helemaal lekker dus wil het liefste bij Mama hangen.

Nu ben ik van de week weer (voor het eerst na mijn bevalling) ongesteld geworden. Ik ben dus al bijna 1,5 jaar niet meer ongesteld geweest. Ik moest dus nodig naar de wc en deed de deur dicht (niet op slot). De kleinste lag lekker in bed te slapen en de oudste was aan het spelen (en kan dat tegenwoordig goed alleen, zonder even toezicht). Binnen no time dat ik zit wordt de deur van de wc opengetrokken en staat ons dametje naast mij. Het vragenvuur werd me weer aan de schenen gelegd. Wat doe je? Wat is dat? En tja ga het dan maar eens op een kindvriendelijke manier uitleggen wat ongesteld zijn is. 

Als volgt heb ik het toen uitgelegd: Mama's moeten af en toe ook luiers aan. Ze druppelen dan in hun onderbroek en daar kunnen ze dan niets aan doen. Krijg ik de scherpe opmerking terug: maar Mama je bloed. Je schat dat is bloed, maar het doet helemaal geen pijn. Dat betekend dat er geen baby in Mama's buik zit als er bloed uit Mama komt. En dat bloed druppelt dan in de Mamaluier (zoals we dat noemen). En net als kindjes moeten Mama 's dan ook af en toe een schone luier aan. 

Ze nam genoegen met het antwoord en liep weer vrolijk weg. Pfff dat heb ik er dan toch redelijk goed vanaf gebracht. 

Hoe leggen jullie zulke vragen van je kinderen uit in voor een kind begrijpelijke taal?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je