{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe lang duurt de baby blues?

Na de bevalling wil je zweven op de roze wolk. Maar vaak ben je ook moe, in de war en huilerig. Je hebt baby blues!

Afbeelding blog 'Hoe lang duurt de baby blues?'

De baby blues kan een paar dagen zijn, soms langer. Het ontstaat door de grote veranderingen in je lichaam. Hormonen maken overuren en i.c.m. combinatie met slaapgebrek, melkproduktie, herstel, onzekerheid en overgevoeligheid brengt dat een verandering teweeg die maakt dat je het even niet meer ziet zitten.

De meest voorkomende symptomen van baby blues zijn: onverklaarbare huilbuien, slapeloosheid, negatieve gedachten, wisseling van humeur, het gevoel de grote verantwoordelijkheid van een baby niet aankunnen, verdrietig zijn, prikkelbaar, overgevoelig. Het is goed om te realiseren dat de baby blues een fase is die onschuldig maar onvermijdelijk is. Laat je lekker verwennen en pak je rust. Daarnaast is het belangrijk dat je er gewoon over praat.

Goede zelfzorg kan van invloed zijn op een gunstig verloop van baby blues. Toon respect voor wat er van je lijf en psyche gevraagd is en pak de tijd om in je rol te kruipen en die te vormen. Train je buik- en bekkenbodem spieren en ga wandelen of samen zwemmen (doe dit niet te fanatiek en te snel na de bevalling en zorg dat alle wonden geheeld zijn). Als je je beter in je lijf voelt, zal dat afstralen op je relatie met je kind (en je partner!)

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je