Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • tips
  • pixum
  • uitnodigingen

Hoe krijg je zo veel mogelijk mensen op jouw feestje?

Met een superleuke invite!

Ik vind het veel leuker om mensen via een kaartje uit te nodigen voor een feestje, in plaats van Whatsapp of Facebook. Superpersoonlijk en mensen voelen zich extra speciaal dat ze zijn uitgenodigd. Tegenwoordig kun je online alle kanten op qua design en kun je voor elke gelegenheid een passende kaart maken. Verjaardagsfeestjes, babyshowers of gewoon een middagje voetbal kijken – elk moment wordt extra speciaal met een mooie kaart. Hieronder deel ik wat tips die mij al een aantal succesvolle feestjes hebben opgeleverd! 

Handige tips!

Tip 1Gebruik een foto uit je eigen archief. Zo maak jij je uitnodiging hartstikke persoonlijk én origineel. Bij elke soort uitnodiging kun je wel iets vinden: een foto van je gezin, je nieuwe huis of het winkelpand waar jij je eigen bedrijfje gaat starten. Extra tip: gebruik een foto met een resolutie van minstens 300 dpi, zodat je beeld scherp wordt afgedrukt.

Tip 2Zorg ervoor dat de sfeer of het onderwerp van de foto past bij wat je wilt overbrengen. Let op kleurgebruik, gebruik bijvoorbeeld de kleuren van je huisstijl, en kijk of het beeld een goede compositie heeft. Probeer het een en ander uit om een mooi beeld te creëren en zorg dat de tekst niet onzichtbaar wordt in het design.

Tip 3Zorg ervoor dat je belangrijke gegevens, zoals adres en telefoonnummer, in een leesbaar font weergeeft. Pas de taal aan aan die van je doelgroep en vergeet niet om plaats, datum en tijd van de gelegenheid te vermelden.

Tip 4Vraag om een RSVP. Zo is jouw gast al helemaal bezig met jouw party en weet jij ook waar op hoeveel gasten je kunt rekenen. Je kan een extra kaartje toevoegen die de genodigde kan terugsturen, of op de kaart jouw e-mailadres vermelden.

ORIGINELE IDEEËN

Idee 1Ben jij een beetje creatief? Niets persoonlijker dan een zelf getekende kaart. Scan je tekening in en upload hem in het programma van Pixum.

Idee 2In dezelfde categorie kun je ook iets met handlettering doen.

Idee 3Het is altijd goed als de kaart iets zegt over jou. Bij Pixum heb je keuze uit heel leuke ontwerpen, waardoor jouw uitnodiging echt persoonlijk wordt. Misschien sta jij wel bekend als hotdogliefhebber?

Dit artikel is in samenwerking met Pixum gemaakt, de inhoud ervan is 100% van onszelf en geschreven door redactielid Harriette. 

6 jaar geleden

Ik ben handlettering aan het oefenen met een soort cursus. Als ik beter ben ga ik uitnodigingen maken!

6 jaar geleden

Te leuk die kaartjes, nu nog even wachten tot ik jarig ben ;)

6 jaar geleden

?

6 jaar geleden

Nog een aanvullende tip: breng zelf het ontworpen kaartje langs, scheelt je wat postzegels en is reuze gezellig!