{{ message.message }}
{{ button.text }}

hoe je slaapt is hoe je bent?

Je slaaphouding zegt wat over je karakter volgens onderzoek. Maar wat betekent het als je met je kont omhoog slaapt?

Afbeelding blog 'hoe je slaapt is hoe je bent?'

Mijn ventje ligt momenteel heerlijk zijn dutje te doen. Hoewel ik erg geniet van hem als hij wakker is, kan ik er ook zeker van genieten hoe hij ligt te slapen. Soms ligt hij naast me een dutje te doen en dan bestudeer ik hem elke keer weer alsof het de eerste keer is dat ik hem zie. Maar hij kan ook prima alleen slapen. Als hij dan op ons grote bed slaapt, kan ik hem via de cam in de gaten houden.Eigenlijk kan ik hem altijd wel in de gaten houden, want de cam is verplaatsbaar. Maar momenteel staat hij op ons bed gericht, omdat hij alleen daar van af kan vallen als hij wakker word. Ik moet vaak lachen om de houdingen waarin hij slaapt. Sinds hij zijn eigen slaaphouding wat heeft ontwikkelt slaapt hij veel op zijn zij of op zijn buik. Nou schijnt het dat de houding waarin je slaapt wat zegt over je karakter. Ik vind dit soort dingen altijd grappig om te vergelijken of het klopt met mijzelf. En natuurlijk ben ik wel nieuwsgierig wat zijn karakter dan een beetje is. Dus heb ik nog maar een keertje op internet gekeken wat welke houding ook alweer betekende. Dit zijn de houdingen en wat het over je karakter zegt.

Foetus

foetus.jpg

De foetus houding is op de zij. Als een baby die nog in de baarmoeder inelkaar gedoken zit. Deze mensen komen wel zeker over naar de buiten wereld, maar zijn van binnen toch best onzeker, verlegen en gevoelig. Het kan ook zijn dat je ergens bang voor bent.

Semi-foetaal

semifoetus.jpg

In deze houding word het meest gelapen. Zo'n 50% van alle mensen slaapt zo. Hierbij lig je op je zij en heb je je knieen iets opgetrokken. Als je zo slaapt ben je evenwichtig, zelfversekerd, sociaal en emotioneel stabiel.

Koninklijk

koninklijk.jpg

Mensen met deze houding slapen op de rug. Dit betekent dat je zeker van jezelf bent, veel zelfvertrouwen hebt en een sterk karakter hebt. Ook staan ze open voor alles.

  Soldaat

soldaat.jpg

Deze houding is ook op de rug, maar dan met je armen langs je lichaam. Het schijnt dat je dan rustig en gereserveerd bent. Deze mensen stellen hoge eisen aan zichzelf en anderen en draaien er niet graag omheen.

Vrije val

vrije val.jpg

Dit is een buikslaaphouding, waarbij de armen op het kussen liggen en het hoofd opzij gedraaid is. Wanneer je zo slaapt probeer je zovel mogelijk in contact te blijven met je omgeving en houd je van mensen om je heen. Veel mensen die zo slapen hebben last van faalangst of zijn perfectionistisch. Ze krijgen liever geen kritiek en laten dingen niet graag aan een ander over.

Zeester

zeester.jpg

Hierbij lig je op je rug, met je armen omhoog. Dit wil zeggen dat je open bent en makkelijk vrienden maakt. Hoewel je niet graag zelf in de spotlight staat.

Houtblok

houten blok.jpg

De houtblokken slapen op hun zij en liggen dan kaarsrecht met de armen langs het lichaam. Deze mensen schijnen naief te zijn en zijn ook graag onder de mensen.

   Hunkeraar

hunkeraar.jpg

Bij deze houding slaap je op je zij en heb je je amren voor je uitgestrekt, alsof je naar iets grijpt. Deze mensen zijn vaak wel open, maar ook cynisch en wantrouwend. Ook zijn ze over het algemeen wel zeker van hun zaak.

Ik zelf slaap dus net als vele anderen ook in de semifoetale houding. Ik kan me voor een deel wel in deze omschrijving vinden, maar ik vind nou niet bepaald dat ik emotioneel stabiel ben... Gelijk vraag ik me af of er wel een moeder is die wel emotioneel stabiel is ;) En dan ons mannetje. Die slaapt soms in de vrije val, soms als een zeester en soms als een hunkeraar. Zou hij zo'n variabel karakter hebben of is hij misschien toch nog wat te jong om een duidelijk karakter vast te stellen? En dan vraag ik me nog iets af. Ik heb er niks over kunnen vinden en vind het er heel grappig en schattig uitzien. Kan iemand me misschien vertellen wat voor karakter er bij deze houding past?

k-sleep.jpg

Hoe slapen jij en je kinderen? En komt de omschrijving bij jullie overeen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je