{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe is dat nu, een groot gezin?

Tegenwoordig is een gezin met 4 kinderen al een groot gezin. Wij hebben er dus 4 en ik krijg vaak de vraag: Hoe doe je dat in hemelsnaam?!

Afbeelding blog 'Hoe is dat nu, een groot gezin?' Achtergrond blur afbeelding

Voordat we kinderen kregen had ik nog niet het gevoel dat we een groot gezin zouden krijgen. Ik vond kinderen geweldig maar op voorhand besluiten hoeveel kinderen nou leuk zou zijn had ik niet.

Inmiddels zijn er 4 kinderen en ja... het is druk hoewel ik de overgang van geen naar 1 kind altijd het zwaarst heb gevonden. Nu moet ik zeggen dat ik 4 pittige kids heb. Ze hebben een behoorlijk temperament, stuiteren vaak het huis door en vermaken zich slecht. Ik ben dus op dit moment blij als het maandag 5 september is en het merendeel van de kinderen gewoon weer lekker naar school kan! Ondanks dat dan het heen en weer lopen naar school, het halen en brengen naar clubjes, ouderavonden, peuterspeelzaal enz gewoon weer begint geeft dit toch heel veel rust hier in huis! Iedereen weet dan waar hij of zij aan toe is... heerlijk!!

Ons gezin functioneert het beste bij deze regelmaat. Mijn man is huisman wat het voor mij wel makkelijk maakt omdat ik me nooit zorgen hoef te maken over opvang, een ziek kind of als ik eens uit eten wil met een vriendin. Voorheen toen hij nog wel werkte was dit het grootste stresspunt van het hebben van een groot gezin. Hoe krijg je in hemelsnaam de opvang rond met een onregelmatig rooster, een ziek kind en opvang die niet flexibel is. Gelukkig is dat probleem nu verholpen en is een hoop stress verdwenen :)

Verder geniet ik van de bedrijvigheid in huis, het unieke van elk van de kinderen, het zien hoe ze ontwikkelen en groeien en hoe ze gezellig ( soms haha ) met elkaar kunnen spelen.

Komt er nog een? Op dit moment zeg ik nee, ondanks dat het met regelmaat toch weer kriebelt ondanks de drukte. De deur staat nog op een kier maar op dit moment denk ik dat goed goed is :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je