{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe Instagram ook positief iets kan zijn...

een beetje mijn happy place

Afbeelding blog 'Hoe Instagram ook positief iets kan zijn...' Achtergrond blur afbeelding


Instagram, iedereen zit erop maar vele beweren dat het het gif is van sociale media. Onlangs hoorde ik het weer in een talkshow. Dat Instagram je een verkeerd beeld geeft, dat alleen het goede wordt getoond en dat je verwachtingen te hoog gaan liggen. Mijn haren gingen toch even rechtop staan want ik was het toch niet helemaal eens met wat er werd gezegt.

Voor mij is instagram misschien wel de motivatie van de persoon die ik altijd had willen zijn. En door instagram kom ik er al heel dichtbij. Ik vertel je hoe ik Instagram ervaar en dat is zeker niet zo negatief.

Eerst en vooral is instagram een plek waar ik kan dromen en inspiratie op doen. Ik kan zo genieten voor de mooie plaatjes die erop verschijnen. Die stralende lachjes van kindjes. Het maakt me oprecht blij. Wanneer ik in een dipje zit, kijk op de gram en word ik instant happy. Zelf een simpele foto van mooie boeket bloemen laat een glimlach op mijn gezicht verschijnen.

• geeft je motivatie om een mooi huis te hebben


En wanneer ik scrol komen er ook vaak interieur foto's voorbij mijn feed. Wanneer ik dan eentje zie dat ik echt super mooi vind dan slaag ik die op in mapje. Ter inspiratie. Zo ondekte ik een specifieke stijl dat ik erg mooi vind. Wanneer ik dan eens langs de winkel wandel en iets herken van mijn mapje, koop ik het ook. En zo is mijn thuisinterieur beetje voor beetje mijn droom interieur aan het worden. Als jeje er wat in verdiept dan kom je ook leuke tips te weten waar je ( goedkoop ) jouw droomdecor kan aankopen, hoe je bepaalde kleuren combineert en wat er allemaal bij de stijl hoort. Het motiveert dan ook om je huis mooi proper te houden en ook in een instaproof huis te wonen.

• laat je naar buiten gaan om mooie foto's te trekken


Iedereen kent ze wel. De mooie herfst/zomer/lente/winter foto's waar iedereen er prachtig opstaat. Met een mooie zonondergang of mooie boom op de achtergrond. Het geeft mij alvast zin om ook naar buiten te gaan en zelf zo foto's te gaan trekken. Ik doe dan ook graag wandelingen in mijn buurt en ga graag mooie pareltjes ontdekken. De kinderen genieten dan ook ten volle van de natuur. Heerlijk toch! Ik vind het zelf geweldig leuk om buiten de frisse lucht in te ademen. Te genieten van de heerlijke natuur en de kinderen dezelfde poses in de natuur te laten aan nemen gelijk super mooie plaatjes op internet. Je leert de seizoenen dieper kennen en meer accepteren. Weer win win toch?

 * een uitlaatklep voor frustraties.

Wanneer ik soms echt gefrustreerd ben dan kan ik dit makkelijk uiten op sociale media. Meestal doe ik dit dmv een Quote te plaatsten op mijn stories. Sommige volgers reageren dan met een bemoedigde smily en dat vind ik meestal wel fijn. Andere vragen wat meer uitleg en delen hun frustraties mee en ja andere voelen zich aangesproken en doen dan een verdedigend gesprek. Dat laatste kan me dan ook weer laten lachen. Want hoe grappig is het wanneer iemand zich plots aansproken voelt terwijl die persoon er juist niets mee te maken heeft.

• Zoeken naar gelijkgestemde

Wanneer ik twijfel over iets of wanneer ik meer kennis wil hebben over iets, zoek ik meestal naar accounts die dezelfde interesses hebben als mij. Je kan er soms zoveel tips in vinden en kijken hoe andere accounts omgaan met dezelfde interesses. Het is leuk om erbij te horen. En dat ook zij praten met jou over dezelfde dingen. Je voelt gelijk minder eenzaam en je voelt ook niet uitgesloten of raar meer.

• geeft zelfvertrouwen

Instagram heeft me zeker een boost gegeven op gebied van zelfvertrouwen. Want veel mensen zeggen dat likes er niet toe doen maar wanneer een post wat meer likes krijgt dan andere posts moet ik eerlijk toevoegen dat dit heerlijk aanvoelt. Het.geeft me bevestiging dat ik goed bezig ben en dat andere dat ook vinden. Als een post viraal gaat dan voel ik mij bijna koning ter rijk en dan voel ik me ook veel zelfzekerder. Wanneer ik word gevraagd voor een event dan ben ik helemaal in de wolken. En voel ik me ook belangrijker. Sinds ik wat meer volgers heb op instagram durf ik nu echt wel wat meer zelf de stap nemen om iemand aan te spreken of iets nieuws te ondernemen. Ik kleed me ook nu echt hoe ik het wil want instagram heeft me geleerd dat uniek zijn ook werkt. Instagram geeft me zeker geen slechtgevoel. Ik ben ook niet jaloers op andere grammers. Want wanneer ik iemand zie die er super mooi uitziet of iets geweldig zie doen dan krijg ik meer motivatie om dat ook te gaan doen. Het geeft me echt meer zelfvertrouwen.

• je komt op plekken die je nog niet kende

Door Instagram heb ik ook al vele leuke plekken ontdekt waar ik voor instagram nooit zou zijn binnen gegaan. Ik heb bv een mooie nieuwe tweedehandskledingswinkel ontdekt, een leuke speelplek voor de kinderen of een leuk eetplekje. Soms zijn er echt pareltjes tussen en meestal zijn dit van kleine ondernemers dus steun je er ook andere nog mee. Ik leef echt nu in een andere wereld waar letterlijk nieuwe deuren opengaan en dat vind ik oprecht geweldig.

• leert andere bloggers kennen

Door de gram heb ook een beter sociaal leven. Zo heb elke dag contact via ista met andere bloggers en op events kom je soms dezelfde mensen tegen en word je daar closer mee en dat is echt fijn . Ook de kids hebben nu echte instavriendjes en vriendinnetjes die ze af en toe tegenkomen en dat vinden ze ook erg fijn. Echte vriendschap kun je dat niet noemen. Maar mensen leren kennen, je verhaal delen en antwoord krijgen is toch wel fijn. Zo leerde ik een blogster kennen en ik heb haar maar 3 x in het echt gezien. Toch beschouw ik haar als een vriendin. kijk even naar @raisingmycharlie op instagram. 

En mijn laatste punt en misschien ook wel de belangrijkste. Instagram heeft me uit een financiele punt gehaald. Een lange tijd hadden we het niet zo breed. We leefde zelfs een tijd van voedelpakketen. Wanneer ik met instagram begon had ik nooit verwacht dat dit onze redding zou zijn. Doordat we sommige dingen niet meer hoeven aan te kopen, kunnen we nu investeren in andere dingen. De kinderen zijn van armoede kindjes naar gewone kindjes gegaan. Er kan nu wat anders tussen in hun boterham dan choco. We kunnen nu wel eens een leuke uitstap doen of eens naar de cinema gaan zonder dat we onze laatste euro's moeten zoeken in spaarpotjes. We werken allebei maar door tegenslagen hadden we echt een beperkt inkomen. Soms is het nog moeilijk maar bv nu hebben we twee verjaardagen in oktober en je wilt je kids een leuk feest geven. Door mijn account krijgen we een budget van een supermarkt, cadeau's voor de kinderen, uitnodigingen en etc. En gelukkig maar want dan kan ons gewone inkomen naar de huishuur en rekeningen gaan en kunnen we de kids toch een leuke dag geven.Dit waren mijn voordelen van Instagram. Je ziet soms moet je niet al te negatief denken over sociale media. Ik geef toe dat er ook wat nadelen zijn maar je bent nog steeds verantwoordelijk voor je eigen gedrag. Niemand verplicht je om naar perfecte foto's kijken en je daarna depri te voelen. Je kan er juist motivatie uithalen en zelf aan de slag gaan. Neem alle posts met een korreltje zout of ontvolg accounts die jou onzeker maken of waar je een slecht gevoel van krijgt. En denk eraan. Instagram is maar instagram. Maar voor mij is dat ook wel een beetje mijn Happy place.

Wil je graag ons dagelijksleven, wekelijkse challenges en miniblogjes lezen? Ga dan snel naar maar instagrampagina en volg onze ( gypsy ) avonturen.

Liefs mamacelineblog

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je