{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe ik alleenstaande moeder werd

Mijn dochter is nu 2.5 jaar...

Afbeelding blog 'Hoe ik alleenstaande moeder werd ' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb altijd gedacht, ik begin pas aan kinderen als ik samen woon en een baan heb.
Dat liep anders dan verwacht... Ik werd op mijn 19de zwanger van mijn ex.

Hij was aardig tot dat ik zwanger werd, toen werd hij agressief naar mij toe, vlug daarna kwam veilig thuis al in beeld. Zij vonden dat het beter was dat ik naar een moeder en kind huis ging. Mijn ex vriend praatte zo op mij in dat ik van mezelf wel wist dat ik wilde gaan maar mijn ex vond dat geen goed plan... Toch ben ik gaan kijken omdat ik wel wist als ik het niet deed dan werd mijn kindje afgenomen.

Op het eerste gezicht vond ik het wel oke daar, je had alleen niet veel privacy je had alleen een slaapkamer voor je zelf en je kindje de rest moest je delen. Ook bezoek was 3 keer in de week 3 uurtjes ongeveer en de eerste maand mocht je niet op verlof naar vriend, familie of kennis.

Uiteindelijk heb ik wel besloten om daar heen te gaan. Voor een betere toekomst samen met mijn kindje en ex vriend. Ik heb gezegd tegen veilig thuis dat ik wel wilde gaan alleen mijn kraam periode bij mijn ouders wilde hebben en daar stemden ze mee in.

De bevalling zelf viel best wel mee s'nachts veel voor weeën gehad 26 april 2015 was het zover: de bevalling. Om 10:00 uur had ik 4 cm ontsluiting toen zei de verloskundige dat ik nog wel even thuis kon wachten maar omdat mijn moeder van mijn zus redelijk snel was bevallen vonden we het beter dat we meteen naar het ziekenhuis gingen om 12:00 uur 5 cm ontsluiting en ook geen weeën tot 15:00 uur heeft het stil gelegen. Ze hebben om 15:00 uur besloten om me weeën opwekkers te geven. Want in de tussentijd hadden ze me vliezen al laten breken. ik kreeg 1 ml weeën opwekkers en om 16:10 uur is Emily geboren.

Al snel ging het niet goed meer tussen mijn ex en ik. Eenmaal in het moeder en kind huis ging het slechter had geen oog voor mijn kind omdat mijn ex veel aandacht vroeg van mij.

Daarbij kreeg mijn dochter een gezinsvoogd, mijn ex vriend was daar zwaar op tegen natuurlijk. Zelf wist ik niet zo goed wat ik er van moest denken.

Nu achteraf ben ik blij dat ik haar heb. Ik zal ook zeker blij zijn als ik van haar af ben omdat ze me wel dingen nog steeds verbied wat ik erg vervelend vind. In oktober 2015 is het officieel uit gegaan en ben ik op de dag van vandaag nog steeds een alleenstaande moeder.

Soms best zwaar maar ook wel fijn dat de vader niet meer in beeld is.
Hij bracht altijd een hoop problemen met zich mee en hij deed nooit iets voor zijn dochter of voor mij.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je