{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe het op 20-01-21 begon..

Deel 1

Afbeelding blog 'Hoe het op 20-01-21 begon..' Achtergrond blur afbeelding

Heel vroeg in de ochtend bel ik toch maar even naar het werk. Ik ben verkouden, ik hoest flink en ben aan de diarree. Het zal wel een virusje zijn die ik heb opgelopen op het werk doordat ik na 7jaar weer terug ben in de kinderopvang. We besluiten toch dat ik het beste een Corona test kan laten doen en dat gebeurd. Die zelfde avond kreeg ik NEGATIEF te zien op mijn DigiD. Gewoon verkouden dus en waarschijnlijk buikgriep. Ik werk die middag thuis.

In die week word de diarree erger en ik app mijn moeder die verzorgende is met de vraag hoelang een buikgriep normaal duurt!? Ze gaf aan om misschien even de huisarts te bellen of hij er iets voor heeft. Hij adviseert mij probotica in de vorm van yakult te nemen om de darmflora weer recht te trekken!

Inmiddels wordt de diarree steeds wateriger en word de aandrang steeds meer. Je krijgt er een schrale reet van! Oh top, een nieuwe menstruatie na mijn bevalling dient zich aan, hé waarom ook niet, doe er lekker bij! Is een top combinatie kan ik je vertellen!

Na 3 dagen twijfel ik of er bloed bij de ontlasting zit maar ik menstrueer nog dus dat zal wel niet. Ondanks dat is de aandrang om te gaan constant aanwezig behalve als ik rechtop zit of loop!

Ik kan niet eens Lobke haar fles maken en geven want dan ben ik in die tussentijd al 3x geweest en dan moet ik haar ook nog weg leggen omdat ik weer moet lopen omdat het anders via mijn broekspijp naar beneden loopt!

Dit is ook het moment dat mijn lijf stopt met slapen want elk half uur zit ik op het toilet en zodra ik ga liggen beginnen mijn darmen weer.. dit is ook het moment dat ik niet meer functioneer. Ik houd geen eten meer binnen, geen voedingsstoffen, niks!

Mijn menstruatie stopt maar de waterige ontlasting zet voort tot zaterdag ochtend 27-02-21. Ik moet weer voor de verandering naar het toilet.. ik lijk klaar te zijn en sta op.. ik verstijf! Er ligt zoveel bloed en slijm in het toilet dat net leek alsof ik een miskraam heb gehad maar het kwam niet daar vandaan!

Overstuur bel ik mama en die maakt aanstalten om gelijk mijn kant op te komen en ik moet de huisartsenpost bellen! Daar willen ze mij direct zien en ze zien meteen dat ik aan het uitdrogen ben!

Ze doen wat testjes maar daar komt weinig uit. Ook prikken ze bloed voor ontstekingswaarde maar daar komt niks uit. De arts zegt dat ik de aankomende dagen pure aa moet drinken en bouillon om aan te sterken! Ook moet ik maandag mijn huisarts bellen voor verder onderzoek.

Dat doe ik en de huisarts wil mij direct zien want hij wil inwendig en uitwendig onderzoek doen omdat het een aambei kan zijn die zit te vervelen en die tot het bloeden lijd maar hij merkt al snel dat dat niet het geval is. Hij neemt het heel serieus want hij weet dat ik niet zomaar aan de bel trek en aangezien papa al de ziekte van crohn heeft houd hij dat in zijn achterhoofd! Hij laat me nog een vingerprik doen en beloofd mij de middag te bellen!

Nog geen twee uur later gaat mijn telefoon. Ook uit deze vingerprik is er niks te zien maar hij vind hem niet betrouwbaar. In de tussentijd heeft hij al contact gelegd met de maag lever darm arts over wat we kunnen doen en er word besloten om vandaag nog een ontlasting kweek op te zetten! Ik moet een potje halen, ontlasting opvangen en naar het ziekenhuis brengen! Zo gezegd zo gedaan al kun je het geen ontlasting meer noemen want ik verlies inmiddels al dagen alleen nog maar bloed en slijm! Nick brengt het voor mij naar het ziekenhuis want ik kan amper op mijn benen staan.

Woensdag 03-02-21 belt de huisarts mij op, het stofje van crohn is niet aangetroffen in mijn ontlasting dus dat geeft goede hoop! De rest van de kweek is niet niet compleet maar hij wilde me dit vast laten weten! Fijn dat je een beetje vooruitzicht hebt want ik houd dit niet heel erg lang vol.. ik ben kapot bij elke stap die ik zet en na 20 minuten kan ik weer rennen naar de wc.

De dag erna ik zit er even helemaal doorheen en kan alleen maar huilen, ik ben op ik slaap al daaagen niet en ik houd nog steeds niks binnen. Ik heb ook geen honger en als ik iets eet zijn het lijkt crackers want dat valt niet zo zwaar. Ik ben inmiddels 6 kilo afgevallen door alleen vocht verlies. Ik ben zwak, kan mijn eigen kind niet eens meer optillen en moet me overal aan vasthouden omdat ik anders val! Mama is veel in huis om te helpen met Lobke omdat ik het gewoon niet kan.

Ik besluit de huisarts te bellen of hij stiekem al meer weet maar de assistent mag mij niks vertellen dus de huisarts gaat mij terug bellen. Dat klinkt niet goed!

Ze hadden me vorige week al uitgelegd dat een ontstekingswaarde tussen de 5 en de 10 mag liggen en bij een score van 100 er allang iets gedaan moet zijn. Ze haalde de ontstekingswaarde nu rechtstreeks uit de ontlasting en de huisarts belde mij op en meldde dat mijn ontstekingswaarde 2600 was .. sorry? Ik zou die donderdag nog gebeld worden voor een intake afspraak in het ziekenhuis bij de maag lever darm arts! En inderdaad na een half uur hing het ziekenhuis aan de telefoon!

‘Morgenvroeg om 09.00uur heeft u een intake mevrouw’ uhm oké, dat ging vlug! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je