{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe het nu gaat met sporten en gezond eten

Al bijna 4 maanden ben ik bezig met het gezonde leven. Hardlopen en gezond eten. Al ruim 10 kilo ben ik ondertussen afgevallen.

Afbeelding blog 'Hoe het nu gaat met sporten en gezond eten'

De eerste maanden gingen verbazingwekkend makkelijk. Dit had ik nooit verwacht want doorzettingsvermogen op het gebied van eten en sporten heb ik eerder nog nooit gehad.

De kilo's vliegen eraf en ondertussen zit ik al goed onder de 80 kilo. Vanochtend stond de weegschaal op 78 kilo. Ik ben trots op mijzelf. Mensen beginnen het nu echt te zien en ik krijg regelmatig een complimentje.

Mijn manier van gezond eten was bij het koken zo min mogelijk slechte dingen gebruiken zoals boter, kaas of room en geen tweede keer opscheppen. 'S avonds niet meer snoepen en als ik wel snackbehoefte had iets gezonds nemen. En veel vaker nee zeggen tegen lekkere dingen door de dag heen.

Dit ging lange tijd goed. Echter is het nu kouder en donkerder buiten en merk ik dit altijd behoorlijk in mijn energie level. Het werk met school en studie wordt er niet minder om en Nino wordt alleen maar pittiger nu hij een echte dreumes is. Ik merk dat ik moe ben en wanneer ik moe ben grijp ik dus sneller naar slecht eten. Ik heb dan meer behoefte aan suikers en vetten. Ik weet wel dat je dan alsnog beter vezels kunt eten omdat deze je meer en voor langere tijd energie geven maar toch merk ik dat ik zwakker word. Steeds vaker mag ik van mijzelf wel dat stukje taart, die dropjes of dat chocolaatje.

Tot nu toe val ik nog steeds af en is dat niet zo erg maar juist doordat het niet zichtbaar is op de weegschaal merk ik dat het moeilijk is om streng te blijven tegen mijzelf. Helemaal nu de feestdagen eraan komen maak ik mij zorgen dat ik straks alle remmen overboord gooi en al dat harde werk voor niks geweest is.

Ik heb dan ook besloten vanaf nu weer even extra goed op te letten. Dan mag ik in het sinterklaasweekend als we in een Landal huisje zitten en met de kerstdagen wel zondigen.

Hoe gaat het jullie nu met het donkere, gure weer en alle pepernoten en chocola?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je