{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe het nu gaat.....

Naar aanleiding van mijn vorige blog, een blog hoe het nu gaat! In mijn vorige blog schreef ik namelijk dat ik me echt een rotmoeder voelde.

Afbeelding blog 'Hoe het nu gaat.....'

Het was chaos... overal lag troep in huis, het stapelde zich alleen maar op en niets verdween.. Ik hoorde de kinderen zelfs al roepen tegen elkaar, kom we gaan rommel maken.. euh.. oeps? Kinderen die niet luisterden, mama en papa beiden totaal uitgeput, zowel emotioneel als lichamelijk uitgeput.. Er was geen fut meer, veel NEE en schreeuwen, boos worden en weinig plezier, of alles werd compleet genegeerd om maar niet uit mijn slof te hoeven schieten waardoor de meest gekke dingen geaccepteerd werden en gedaan... kortom het was soms alsof ik in mijn eigen huis naar dat programma van super nanny zat te kijken...

Dankzij mijn lieve kraamhulp de hulp gekregen die we zochten om er iets aan te doen... de afgelopen jaren zijn gewoon ontzettend  moeilijk en zwaar geweest en hebben samen zoveel meegemaakt, dit kwam allemaal gewoon los na de bevalling van de 4e. Het groot houden tegenover de omgeving lukte niet meer en alles kwam los...

We hebben gesprekken gehad met de maatschappelijk werker.. eerst  voor mij individueel, later samen met mijn man. Dan komen er gewoon meer dingen los dan je denkt, ook voor elkaar.. Je komt er achter dat je in overlevingsstand terecht bent gekomen, meer langs elkaar heen leeft e.d en hoewel onze liefde er nog is en we ons er samen sterk doorheen geslagen hebben zijn wij gewoon onszelf kwijt geraakt. Waar is onze eigen tijd gebleven, waar zijn de mensen achter het gezicht van mama en papa gebleven, de persoon die we leerden kennen en waar we verliefd op werden.. Want op het moment zijn we meer huisgenoten dan partners en zijn we steeds bezig met opvoeden/overleven e.d.. Waar was de communicatie.. en de puf om leuke dingen te doen zowel met als zonder elkaar... Maar goed.. hier wordt aan gewerkt, dus dit komt wel goed.

Ook hebben we nu een gezinshulp die ons 2x in de week helpt bij het opvoeden/huishouden en om daar een balans in te vinden. Tips om het weer gezellig te krijgen in huis en de kids weer te laten luisteren... en onze draai weer te vinden in het gezin, onze plek weer even te vinden. En chaos in de drukte te krijgen met 4 kleine kinderen van 0 t/m 4 jaar. De aandacht te kunnen verdelen. En ook hebben we samen met haar een deel van de woonkamer kunnen opruimen, dus letterlijk orde in de chaos te krijgen. Als je maar een begin hebt wordt het makkelijker zelf verder te gaan en bij te houden.. hoewel dat laatste ook nog best lastig is. Dus opvoeding en huishouden komt zo ook wel weer goed... En als we deze financiële tegenslagjes weer hebben weggewerkt zit ook dat wel weer goed.

En mama? Die zit hierdoor ook een stuk beter in haar vel. De energie om het langer vol te houden op de dag komt terug.. de ergste hormonen zijn een beetje afgezakt waardoor ik ook weer wat meer geduld kan opbrengen voor de kinderen en ook weer eens met ze naar buiten kan gaan om leuke dingen te doen, want gelukkig zijn de meeste pijntjes van de zwangerschap en bevalling nu wel weg.. nu alleen nog mn oude lijf/conditie terugkrijgen en de volledige energie. Maar ik voel me een stuk happier nu..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je