{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe goed ken jij jezelf?

Weet jij wanneer het tijd is om het een beetje rustiger aan te doen? Nadat ik ruim twee jaar geleden totaal van mijn pad was ken ik mijn lijf beter dan ooit. Destijds negeerde ik alle signalen en ging ik maar door maar inmiddels weet ik beter.

Afbeelding blog 'Hoe goed ken jij jezelf? ' Achtergrond blur afbeelding

Het begon ruim vier weken geleden weer de kop op te steken.

- Onrustig gevoel in mijn hele lijf

- Niet meer logisch na kunnen denken

- Snel geïrriteerd
- Moe, moe, moe

De feestdagen stonden voor de deur en de lockdown die er ineens toch snel kwam maakten dat ik het overzicht gewoon even kwijt was. Mijn hersens maakten overuren en ik wist gewoon even niet meer wat eerst moest en wat daarna. Ondanks dat het allemaal leuke dingen waren die op de planning stonden moest ik echt even op de rem trappen en mezelf terug fluiten. Even geen plannen meer, niets meer moeten maar gewoon even niks. In alle rust proberen alles wat in mijn hoofd zat op papier te schrijven. Ik ben echt geen held in plannen en organiseren, althans in mijn hoofd vind ik dat ik het heel erg goed kan maar puntje bij paaltje valt dat dan toch weer tegen. En ook dan is het code woord weer : opschrijven. En dat doe ik veel te weinig, ik heb zo'n kamertje in mijn hoofd waar ik al mijn plannen en ideeën in stop en daar denk ik ze dan wel te kunnen bewaren. Maar als dat kamertje dan weer te vol raakt komen bovenstaande klachten weer de kop opsteken en dan weet ik dat dat kamertje niet de juiste plek is om alles te verzamelen. Ik heb mezelf voorgenomen om lijstjes te gaan maken, ideeën op te schrijven en een planning op papier te gaan maken. Ik hoop dat dat voor meer rust gaat zorgen. Ik ben echt jaloers op mensen met perfecte lijstjes en georganiseerde huishoudens. En het gras bij de buren lijkt altijd groener daar weet ik alles van maar toch wil ik proberen mijn leven iets meer te gaan organiseren.

Hoe ik dat ga doen?

-Mijn eerste weekmenu is een feit. Ik heb uitgeschreven wat er de hele week gegeten wordt en de boodschappen zijn gekocht.

-Een goede overzichtelijke agenda kopen om mijn samenwerkingen en afspraken in bij te houden.
-Op zoek naar een werkbare structuur voor de huishouding
-Sporten! en nee ik hoef geen fitgirl te worden maar ik merk dat wanneer ik sport ik toch ook energie krijg.

Nou dit is voor mijn doen al een hele waslijst en ik ben al trots dat punt 1 al behaald is.

Ik ben wel benieuwd... Herkennen jullie jezelf hierin? Hoe gaan jullie hiermee om?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je