Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Hoe gaan we dit ooit verkoopbaar maken

Ons huis moet verkoopklaar gemaakt worden. Een uitdaging met twee kleintjes. Wie heeft tips?!

In mijn eerdere blog schreef ik al over mijn emoties bij de gedachte dat we ons huis te koop gaan zetten. Aan dat te koop zetten en verkopen zitten ook hele praktische kanten. Ons huis is vol. Niet alleen met liefde, maar ook met twee kinderen en alles wat ze met zich meebrengen – want de volwassenen in dit huis hebben natuurlijk helemaal geen troep-.

Met een vriendin die ook makelaar is, gaan we door ons huis. Hier nog een likje verf, daar wat ruimte creëren, hier en daar een finishing touch en heel veel opruimen. Ontzettend veel opruimen.

Ik zie ertegen op. Het opruimen. De herinneringen die één voor één een doos –of de vuilnisbak- ingaan. Het bedenken wat we wel en niet moeten houden voor entertainment van de kids en hoe we het zo toonbaar mogelijk opruimen.
Straks moet ons huis op de foto. Zo mooi mogelijk, dat is denk ik wel te overzien. Een dagje de kinderen het huis uit, de boel opruimen en toonbaar maken en een paar hele goeie foto’s maken die de mooiste kanten van ons huis laten zien.
Dan komt de volgende stap, de bezichtigingen. We moeten dan natuurlijk wel zorgen dat ons huis er (bijna net zo) netjes uitziet. Anders valt het tegen. Ik kan wel door de rommel heen kijken, maar kan een ander dat ook. Kan hij in dit huis ook zijn thuis zien?

Zo veel bergen nog te overwinnen. Geen zicht op hoe lang dit gaat gebeuren. We gaan maar dag voor dag en hopelijk hebben we over een jaar een nieuw thuis gevonden.

Wat is jouw ultieme tip om je huis verkoopklaar te maken en te houden? 

8 jaar geleden

appeltaart gaat er hier altijd wel in, bezichtiging of niet! :)

8 jaar geleden

Ik had een kast waar ik alle troep zo in kon gooien voor als er kijkers kwamen. Helaas kregen wij het niet verkocht en hebben we uitgebouwd omhoog. Succes! En veel appeltaart bakken tijdens de bezichtiging!

8 jaar geleden

Ik zou het speelgoed uitzoeken, waar ze even niet zo veel mee doen of in dozen op zolder of je ouders lief aankijken of je het zolang daar mag stallen. Wat overblijft voor je kinderen in een bak doen en deze steeds weerop hun kamer zetten als zeer mee klaar zijn. Een hoop past ook nog in een kast. Want je meubels kopen ze niet over, daar hoeven ze niet in te zitten / kijken. Bij een kinderkamer kijken ze makkelijker door een beetje rommel heen. En volgens mij krijg je van te voren te horen wanneer je kijkers krijgt, dus kun je dan nog even snel een opruimronde houden. Succes met de verkoop