{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe een weekend weg je andere inzichten geeft

Veranderingen

Afbeelding blog 'Hoe een weekend weg je andere inzichten geeft ' Achtergrond blur afbeelding

Het is weer een tijd terug dat ik iets geschreven heb, het laatste wat ik vertelde was dat we een weekendje weg gingen met zijn twee.

Ik vond het moeilijk om weg te gaan, los te laten, en vooral geen mama rol op me te hoeven nemen, maar een heel weekend lang mezelf kunnen zijn, anders kijken naar mezelf, wat ik leuk vind, waar ik van hou, en gewoon kunnen gaan als ik ergens heen wilde. Het weekendje weg is in alle opzichten goed geweest voor mij, voor hem, voor ons en voor de kinderen.

Ik hoor je zeggen; voor de kinderen, hoezo?

Nou, wanneer je Constand met z'n 2e zorg draagd met alle liefde die je heb voor 2 van zulke prachtige blagen van kids raak je soms in een patroon die maar moeilijk te doorbreken is of waarvan je zelf niet ziet dat je je daar zo aan vasthoud dat het je kids eigenlijk tegenhoud om te groeien!

Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik zo bang ben dat mijn Kids ergens in stikken dat ik vaak Te voorzichtig ben in wat ik ze aanbied. Deze angst vloeit voort uit een ervaring tijdens mijn opleiding waarbij ik een ouder iemand bijna heb zien heen gaan toen er een patatje in haar luchtpijp schoot.

Bij Glenn was ik heel voorzichtig, maar bij davy was het erger omdat ik zag dat hij niet kouwde maar sabbelde waardoor stukken te groot bleven om door te kunnen slikken, je raad het al... Kokhalzen en mama was er al helemaal klaar mee....

Dat weekendje weg heeft dit patroon doorbroken, oma vond het wel mooi zo en dacht hier heb je een liga en doe er maar wat mee. Ik kreeg te horen dat davy inderdaat zelf ook zo iets had van hey, die word normaal door m'n joghurt heen gepakt ? maar uiteindelijk ging de hele liga op, net als maischips een grotere stukjes brood!

Je zult dus begrijpen dat alles toch een beetje een ommezwaai heeft gekregen toen we terug kwamen waardoor we dat patroon doorbroken hebben en ik nu ook in zie dat mijn kind eigenlijk gewoon een wandelende kliko is die ik bijna alles kan aanbieden ?

Flessen voeding kreeg hij nog 3 keer daags maar konden we rap laten vallen naar 1 keer voor het slapen gaan. Ja, ik kan niet anders zeggen dat ik niet heb ingezien dat mijn kind meer kon dan ik dacht en ben oma dan ook echt dankbaar dat ze ons een duw in de goede richting heeft gegeven!

Buiten dat heb ik dat weekend goed nagedacht over wat ik wil. We zijn 12 maanden verder sinds de geboorte van davy en kan nu zeggen dat ik ook mezelf weer een stukje beter "zie" na alle ellende. Langzaam pak ik weer dingen op die ik leuk vind naast het moederschap.

Ik werk weer in de wijkzorg, waar ik ontzettend van geniet, je moet me eens op m'n fietsie zien gaan, zuster clivia ? probeer contacten weer een beetje aan te halen en onderneem leuke dingen alleen en met mijn gezin.

Toen er laatst een vacature vrij kwam in de kroeg waar wij zo af en toe komen voor een beetje ontspanning, zei mijn man ineens, goh dat is echt wat voor jou!

Stomverbaast was ik wel dat hij het zei, maar gelijk heeft hij wel, ik vind het leuk om mensen een leuke avond te bezorgen en kan bijdragen aan leuke herinneringen en ze daarbij te kunnen voorzien van een drankje. Een probleem, ik heb geen sociale hygiëne papieren dus achter de bar staan word dan wel lastig.

Wie niet waagd, wie niet wind werd er vanuit de keuken geroepen en besloot dan ook maar te reageren en te zien wat er uit zou komen.

Na 2 gesprekken was het wel duidelijk, ik werd welkom geheten binnen het team op voorwaarde dat ik de benodigde papieren ging halen.

Je raad het al, ik heb het cursusmateriaal inmiddels in huis liggen en mag weer even gaan Studeren??

Wie had dat gedacht zeg, ik ineens naast mijn huidige werk nog z'n ommezwaai! Maar ik vind het echt heel leuk, en dat is wat telt toch.

En omdat ik in de flexpool mijn eigen werkdagen en uren bepaal valt het super goed te combineren! Win win denk ik dan??

Verder ben ik even aan het rondneuzen voor een leuke sport die ik wel vol kan houden om zo ook mijn Conditie weer op te krikken en eventueel nog wat zwangerschapskilos kwijt te raken, en oké ik ben eerlijk, het zou me helpen als ik die oh zo gruwelijke mayo eens laat staan want ik smeer dat spul werkelijk bijna op alles maar het is zo godvergeven lekker?

Kortom, super weekend gehad en ik voel me super goed, geniet van de kindjes en kan alleen nog maar blij zijn met alles wat ik doe en ga doen!

De kids gaan lekker, Glenn maakt echt sprongen in zijn communicatie en zegt ineens zoveel dingen meer waar we versteld van staan en davy loopt inmiddels zelf en kan alleen maar lachen en hoera roepen ?

Ja ik ben blij, trots, dankbaar en tevreden!

Liefs van mij

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je