{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe doen we dit?

De eerste 4 maanden van een mensenleven

Afbeelding blog 'Hoe doen we dit?' Achtergrond blur afbeelding

Er is geen school of cursus die je hierop kan voorbereiden. Je doet het gewoon. Je wordt in het diepe gegooid het moment dat de kraamverzorgster de deur uit stapt. Oke, en nu? 


Mijn verloofde en ik zijn allebei nog best jong en waren eigenlijk helemaal nog niet klaar voor deze fase. Ik riep al jaren dat ik op mijn 21e moeder wou worden, maar nu het zover was vond ik het ook wel even een omslag qua levensstijl. Waar er eerst geen weekend voorbij ging zonder stappen, dansen en vooral veel drinken gaat het er nu precies andersom aan toe. 

Ik zeg wel eens dat ik een geboren moeder ben. Het moederschap was niks nieuws namelijk. Ik woon op een dorp met een hechte gemeenschap en ik was de buurtoppas in onze oude straat. Al vanaf mijn 12e pastte ik op pasgeboren baby’s, peuters, kleuters en zelfs kinderen die maar 1 jaar jonger waren. Bij mijn moeder thuis had ik ook een tijdje het huishouden overgenomen vanwege de ziekte van mijn moeder. Dus het luiers verschonen, voeden, koken en schoonmaken was niks nieuws. 


Maar een eigen persoon maken en opvoeden is wel even andere koek. Begrijp me niet verkeerd ik geniet zo enorm van onze boy. Maar wat wordt je onzeker van het moederschap? Ik ben helemaal niet een onzeker type van nature maar sinds ik moeder ben.. vraag maar aan mijn vriend. Onzeker over mezelf, onzeker over je relatie, onzeker over het aankleden van de baby, onzeker over de opvoeding en ga zo maar door. Tegenwoordig haat ik dus echt die nieuwe eigenschap. 

Maar uiteindelijk doe je het automatisch en weet je op een bijzondere manier precies wat je kindje nodig heeft. En fouten zijn er alleen maar om van te leren. 

Hoe vonden jullie het nieuwe ouderschap? Let me know

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je