{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe doen andere moeders dat toch?

Afbeelding blog 'Hoe doen andere moeders dat toch?' Achtergrond blur afbeelding

Lijkt het maar zo, of ben ik de enige die aan het eind van de dag op de bank ploft, weemoedig om zich heen kijkt en denkt: nou ben ik de hele dag bezig geweest en je ziet er niks van? Niet dat ik dan meteen opsta en met mijn handen in het sop ga, ik ben gewoon te moe. Voor mijn gevoel sta ik de hele tijd schijnbewegingen te maken, iets hier, wat daar, snel dit, zus zo. Kinderen naar school, hond uitlaten, was aan, was ophangen, keuken poetsen, wc snel lapje erover, stofzuigen, was opvouwen, hond weer uit, kinderen ophalen, tussendoor appjes en e-mails beantwoorden, koken, boodschappen. Snif, snif, oh ja ik moet ook nog even douchen, haren doen, wallen wegwerken pfffttt. Doe ik nu iets verkeerd of is dit nu eenmaal wat het is? Verlangen we teveel van onszelf, leg ik de lat te hoog? Mijn huis is niet perfect schoon, de kinderen lopen dan wel weer elke dag in schone kleding en ik poets op het schoolplein nog even snel de chocopasta van hun wangen. 

Nu is het ook wel lastig omdat ik vanuit huis mijn werk als Gender Balance coach uitvoer. Dat is aan de ene kant heerlijk, lekker op de bank met een kop koffie en maar schrijven. Maar ik merk ook dat ik afgeleid wordt door mijn omgeving. Een stuk speelgoed hier, hondenharen daar, ik hoor dat de wasmachine een liedje speelt wat betekent dat de was klaar is om opgehangen te worden. Het is erg hapsnap zo. Zijn er meer moeders (of vaders natuurlijk) die thuis werken? Mijn man werkt fulltime als programmeur en werkt op de woensdag  vanuit huis. Hij kan het wel, de hele dag achter de laptop zitten en zijn ding doen. Waarom kan ik dat dan niet? Moet ik die verantwoordelijkheid die ik voel om alles op orde te houden een beetje loslaten? Beter mijn grenzen aangeven? Maar HOE dan? 

Ik hoor het graag van jullie!*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je