{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe doen al die andere moeders dat toch?

Afbeelding blog 'Hoe doen al die andere moeders dat toch?' Achtergrond blur afbeelding

Voor een kind zorgen, huishouden, me-time, quality-time met je partner, je sociale leven onderhouden, werken, hobby’s, etc,etc. En een dag heeft maar 24 uur?!

Toen ik nog geen moeder was, had ik eigenlijk een heel relaxt leventje als ik er zo op terugkijk. Ik woonde in een klein appartementje dat zo gepoetst was, ik had een leuk sociaal leven, kon bijna iedere dag uitslapen en bracht regelmatig dagdelen door met Netflix op de bank. Toen wist ik nog wat verveling was…

Maar nu?! Ik ben nooit van de lijstjes geweest, maar nu heb ik verschillende to-do lijstjes op mijn telefoon en is mijn agenda mijn hou-vast. Want oh, mijn god, waarom zitten er niet meer uren in een dag? Of waarom is mijn to-do-list ineens zo groot? Welkom in het gezinsleven. Mijn dochtertje is nu 11 maanden en stiekem vraagt ze best veel tijd. Of eigenlijk heel veel. Flesje hier, fruithapje daar, vieze luier, en niet te vergeten, veel entertainment. Al moet ik zeggen dat we absoluut niet mogen klagen als ik de verhalen om me heen wel eens hoor.

Mijn sociale leven? Ik lig ’s avonds uitgeteld op de bank, vergeet vriendinnen te appen en zoveel tijd blijft er ook niet over met alle sociale verplichtingen die er daarnaast ook nog eens zijn. Ik probeer wel echt om tijd voor ze te maken en probeer af en toe ook echt weer eens lekker op stap te gaan of om naar een feestje te gaan. Ontspanning is tenslotte ook belangrijk. Gelukkig snappen mijn vriendinnen dit en sommigen zijn zelf ook mama, dus dat scheelt;)

Dan is er nog het huishouden, bah bah. Want als er iets ondankbaar werk is, is het wel poetsen. Heel even komt er een geluks- en rots-op-mezelf-zijn-momentje naarboven als ik net de kiet heb gepoetst, maar meestal is dit maar van zeer korte duur. Heb ik net gestofzuigt, heeft mijn dochter de vloer alweer ondergekruimeld of heb ik net de keuken gepoetst, besluit mijn man weer eens een keer om te gaan koken (lees: de keuken onderkliederen). Dus langzaamaan begin ik het huishouden iets meer los te laten. Dat wil niet zeggen dat het vies bij ons is, maar de was kan ook wel een keer wachten en ik hoef echt niet iedere dag te stofzuigen.

En dan is er ook nog het werk. Ik werk op dit moment parttime op een woongroep met jongeren, maar heb daarnaast ook nog mijn eigen webshop met babykleding/spulletjes waar stiekem ook veel tijd in gaat zitten. Vind het beiden leuk om te doen, maar dat werken had van mij wel wat minder gemogen;) Helaas kan ik niet minder gaan werken, omdat we anders niet uitkomen met onze vaste lasten.

Daarnaast is er natuurlijk ook nog mijn partner. Met het drukke leven wat we beiden hebben, is het natuurlijk ook superbelangrijk om samen tijd door te brengen. Een keer lekker uit eten, kaarsjes aan en een filmpje kijken, etc. Gelukkig hebben we lieve familie en vrienden die af en toe kunnen oppassen en proberen we af en toe echt een lekker avondje met zijn tweeën te hebben.

Sporten? Staat in de planning zullen we maar zeggen.. Haha, ook dat is iets waar ik niet aan toe kom. Als ik dan moet kiezen, verkies ik me-time dan toch boven sporten;) Me-time is voor mij: ff lekker op de bank internet shoppen of een serie kijken met een wijntje…

Ik vraag me dan ook echt af: Hoe doen andere moeders dat allemaal?! Ben ik de enige die denkt het zo druk te hebben? Sommige vrouwen hebben zelfs twee of drie kinderen en lijken alles makkelijk te kunnen managen. Ben er inmiddels wel achter dat het gras echt niet overal zo groen is als het lijkt, maar soms lijkt het alsof andere vrouwen dit alles veel beter voor elkaar hebben. Hoe is dat bij jullie? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je