{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe bereid je jezelf hier op voor?

Afbeelding blog 'Hoe bereid je jezelf hier op voor?' Achtergrond blur afbeelding
Ik had net leuk email contact met iemand via Marktplaats. Deze vrouw was voor een kennis een pakket aan het samenstellen, deze bevalt in juni en heeft het niet zo breed dus ze wil wat leuks voor haar doen. Ik ben blij dat ik ook wat kan doen en ik heb een leuk shirtje voor de baby er bij gedaan. Ik moest haar helaas wel wat langer laten wachten op haar betaalde spulletjes want Suzannah is ziek. Dit keer niks raar maar gewoon een buikgriepje. Als je daarbij deze kou optelt begrijpen jullie vast wel dat ik dan niet even met mijn meiden naar buiten ga om een brief te posten of een pakketje weg te brengen. Waar ging deze blog ook al weer over.............hmmm Oja Je kan, als je zwanger bent, overal over lezen. Je kan het zo gek niet bedenken en er is een boek over te lezen. Het meeste gaat over een roze wolk en hoe leuk en gezellig het is. ook lees je hoe je de slapeloze nachten het beste door kan komen en hoe je tijd voor jezelf moet nemen om het vol te houden en leuk te blijven vinden. Wat mij volledig is ontgaan zijn de boeken over: Wat als je kindje ziek is? En welke gevolgen dit voor jou al moeder en jullie als gezin heeft. Ook krijg je geen hulp van buiten af geregeld door het ziekenhuis om alles een beetje op de rit te houden........ben ik nou gek of is dit raar? Megan is gezond, maar werd geboren met een aangeboren afwijking waar ze dood aan had kunnen gaan en als ik niet had gezegd: "Jullie nemen haar maar op anders blijf ik in deze kamer slapen". Was ze er nu niet meer geweest. En Suzannah, tja wat zal ik eens zeggen wat niet enorm dramatisch klinkt.....dat moeten we nog maar bezien wat het allemaal gaat geven. Wat krijg je te horen: " ja we kunnen nu niks voor haar doen dus kijk het maar aan en als ze achteruit gaat horen we het wel". En dat was dan het ziekenhuis. Ze zorgen die je hebt, de angst waar je mee te maken krijgt. De oerdrang om je kind te beschermen is iets waar ik nog steeds dagelijks mee te maken heb. Waar is de hulp daarmee? Welk boek hadden we kunnen lezen om te weten hoe het voelt om je zo machteloos te voelen naar het bed van je kind dat aan het vechten is voor zijn/haar leven? Is het misschien een taboe om toe te geven dat je aan het verdrinken ben ik de machteloosheid? Hoeveel moeders kennen niet de term: "Ik wou dat ik in dat ziekenhuisbed zou liggen ipv mijn kind" Ken je zo'n boek? Ik weet het het is een blog met een wirwar van vragen waar gewoon geen antwoord op is maar ik hoop door deze vragen zo hier op te schrijven er iemand op staat om een zo'n boek te schrijven. Ik wil wel geïnterviewd worden hoor! Wie weet komt dat boek er dan en kunnen we ons beter voorbereiden op de "wat als" vraag. Al weet ik ook wel dat we altijd van de positieve dingen uit willen gaan maar er zijn tegenwoordig ook heel veel moeders die al snel weten dat hun kindje niet gezond geboren zal worden. Hopelijk word vervolgd ;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je