Snap
  • Mama
  • jeugdzorg
  • voogdij
  • alleenstaandemoeder
  • rechtzaak

Hij moet gewoon uit het gezag!

Pff... waar moet ik beginnen? Kan ik dit wel plaatsen?

Ik vind het allemaal maar lastig. Gister was DE dag... een dag die me ontzettend veel spanning gaf. Het was de dag waarvan ik dacht dat het me rust zou brengen.

Gister was de rechtzaak om de vader van mijn meisje uit het gezag te zetten. Het gaat niet langer en dat hij gezag heeft is niet in belang van mijn meisje. Tenslotte heeft hij geen recht op gezag, dit heeft hij zichzelf gegeven door fraude te plegen met mijn DigiD. Dit is mijn mening, gebaseerd op feiten, maar tegenwoordig schijnt het dat die mening niet belangrijk meer is.

Ik heb er 2,5 jaar alles aan gedaan. Hem overal bij betrokken, maar het was tevergeefs. De vader van mijn dochtertje is niet in staat keuzes te maken, de enige keuze die hij tot nu toe heeft gemaakt is om haar al ruim een jaar niet te zien. Hij zit liever aan de drugs, verdient zijn geld op een verkeerde manier en sterker nog, sinds 4 maanden zit hij vast voor een heel ernstig delict. 

Bereikbaar is hij nooit geweest, communiceren of overleggen hebben we nooit gekund. Jeugdzorg is erbij betrokken en die had het ook al opgegeven. Gek genoeg hebben we nu, sinds een paar maanden, een nieuwe gezinsvoogd. Deze gezinsvoogd gaat alles weer opnieuw onderzoeken en eist dat ik met hem ga samenwerken en we goed communiceren.  Ik zal jullie besparen waarom ik dit dus niet kan, enige wat ik kan zeggen is dat er volgende week nog een rechtzaak is van mijn aangifte tegen hem van alle mishandelingen & bedreigingen.

Wat is er toch mis met de wetten en rechtspraak in Nederland? Ik heb zoveel bewijzen waarom hij uit het gezag moet. Hij is niet eerlijk aan dat gezag gekomen, heeft zijn zus direct aangesteld als wettelijke voogd voor het geval er iets met ons gebeurd... & ik kan er dus niks aan veranderen! 😭 De uitspraak is pas begin december, maar ik weet al wat de uitspraak gaat worden... ; Mijn verzoek voor eenhoofdig gezag gaat afgewezen worden, want nu vader vast zit heeft hij het licht gezien en heeft hij beloofd zich te gaan verbeteren.  Waarschijnlijk wordt het verzoek dus afgewezen en willen ze wachten en kijken hoe hij zich gaat ontwikkelen als hij weer vrij is.

Ben ik nou zo gek? 2,5 jaar lang laat hij het afweten, bewijs na bewijs dat het niet werkt als we samen gezag hebben, heb al 100 x gehoord dat hij zich zal verbeteren... ik geloof er niet meer in. Maar nu zit hij vast & moet hij ineens nog een kans krijgen?!

Het zal wel aan mij liggen... maar ik heb geen vertrouwen meer in de rechtspraak,  jeugdzorg en al die andere instanties die zogenaamd in het belang van het kind handelen.

Nog meer mama's met mij die door soortgelijke situatie en ellende zijn heen gegaan?

3 jaar geleden

Het is en blijft een ongelijke strijd en helaas moet je bij dit soort zaken een lange adem hebben, eerst gaat het om het belang van justitie, dan het belang van jeugdzorg daarna het belang van alle andere betrokken instanties en daarna, heel misschien, denken ze ook aan het belang van het kind. Het gaat je uiteindelijk lukken maar gerechtigheid is ver te zoeken. Succes meid 👍

3 jaar geleden

Wat 'Fijn' om te horen dat ik niet de enige ben die me zo voelt. Fijn is eigenlijk natuurlijk niet het juiste woord, het had fijner geweest als we ons niet zo hadden hoeven voelen. Mijn meisje staat inderdaad op 1, alles draait om haar, maar die stress, onmacht en spanning zorgt er wel voor dat ik constant heel erg moe ben. Ik dacht echt dat maandag mij rust zou brengen en dat de rechter me gelijk zou geven, dat het over zou zijn. Maar nu is het allemaal weer zo onzeker. Hoe lang moet ik nu weer doorgaan met deze ellende... niemand weet het, ik ook niet. Thanks voor je reactie ❤❤❤

3 jaar geleden

Heel herkenbaar dit! Ik zit zelf ook in zon soort situatie. Het rechts systeem is vreselijk in nederland! 'Gelukkig' is het bij mij al geëscaleerd voordat ons kind geboren was, dus had ik automatisch het gezag. Erkennen is ook via de rechter gegaan bij mij. Ik begrijp precies hoe je je voelt. De spanning elke dag, de onmacht. Probeer je te focussen op je kindje, en laat je niet gek maken! Je bent niet alleen 😘