{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hij is toch niet zenuwachtig voor de echo?!

Vannacht amper slaap gehad en we proberen het nu ook niet meer, maar wat is de oorzaak van dat hij nu zo vroeg het slapen al opgeeft?

Afbeelding blog 'Hij is toch niet zenuwachtig voor de echo?!'

Gister avond na zijn voeding is ons mannetje heerlijk in slaap gevallen. Ik nog weer even naar beneden om mamaplaats voor de laatste keer te checken en een spelletje te spelen. Na een half uur ren ik weer naar boven, omdat meneer wakker is geworden en begint te brullen. Troosten tot hij weer verder slaapt en weer even na beneden. Maar weer moet ik binnen het uur weer naar boven, omdat zijn brulalarm weer af gaat. Hij heeft weer last van zijn tandjes (nummer 5 en 6) en volgens mij zit hij weer in een sprong, want sinds 2 dagen klimt en klautert hij op alles wat los en vast zit... Op dit soort momenten is het voor ons handiger om hem bij ons in bed te nemen in plaats van elke keer uit bed te moeten om hem weer te troosten en in slaap te krijgen. Dus ik kruip lekker samen met hem op bed. Vriendlief komt er ook bij. Na ongeveer een uurtje ligt vriendlief al diep te snurken, maar ons mannetje kan de rust maar niet vinden. Uiteindelijk is de langste ruk die hij even doorgeslapen heeft hooguit anderhalf uur geweest. Rond half vijf is hij klaar wakker. Om kwart over vijf gaat de wekker van mijn vriend, dus die staat op. Ondertussen doe ik nog een poging om ons mannetje in slaap te krijgen, maar na een kwartier klimmen en rollen geef ik het op.

k-play.jpgcoffee.jpgk-play%202.jpg

Kwart voor 6. Onze baby is klaar wakker en ik zit aan mijn koffie... Hij is lekker aan het klimmen, spelen en zingen en ik probeer de computer in mijn hoofd op te starten. Ik mag eigenlijk niet klagen, want er zijn ouders die dit vanaf de geboorte dagelijks ondervinden. Maar ik merk toch weer dat ik niet meer zo goed zonder slaap kan als toen ik nog een feestend schoolmeisje was... Wat er nu ook niet echt bij helpt is dat ons mannetje vandaag dus ineens besloten heeft om vanaf half vijf al de wereld verder te gaan ontdekken, waar hij normaal gesproken, zelfs tijdens de gebroken nachten, wel nog tot een uur of 8 steeds weer verder wil slapen. En dit roept heel wat vragen bij me op.

Waarom is hij nu zo vroeg al klaar wakker en tijdens zijn vorige sprong niet?

Komt dit tijdstip wel door zijn sprong of is ons mannetje ineens toch een ochtendbaby geworden?

Moet ik nu het hele dag ritme een paar uur opschuiven? Of gewoon dezelfde tijden als normaal aanhouden?

Zal hij nu straks op het midden van de dag ineens bekaf zijn?

Moet ik zelf proberen nog wat te slapen en wat als hij dan uit bed klimt?

panic.jpg

Vanmiddag moeten we nog naar het zieknhuis voor controle. De vorige keer bij het cb werd geconstateerd dat ook zijn hoofd een sprongetje had gemaakt en omdat dit afwijkt van de gemiddelden, dus meteen een echo in het ziekenhuis laten maken. Die zag er wel normaal uit en vandaag hebben we dus een controle afspraak. Ik ben hier niet echt zenuwachtig over, want hij ontwikkeld zich verder goed. En dan begin ik tet denken...

Ons mannetje zal toch niet zenuwachtig zijn voor de echo?

Ik heb hem gisteren wel verteld dat we dat vandaag gingen doen, want ik vertel het hem altijd als er de volgende dag iets op de planning staat... Maar hij is nog niet eens tien maanden. Hij beseft dat soort dingen toch nog niet? Of beseft hij dat nu wel ineens door de sprong die hij weer maakt?

Ik kom tot de conclusie dat het enige dat niet normaal is aan deze situatie zich in mijn hoofd bevind... En het heet slaapgebrek. Welkom terug, ik had je bijna gemist...

sleep.jpg

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je