{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het zwaarste aan gescheiden ouder zijn

Afbeelding blog 'Het zwaarste aan gescheiden ouder zijn' Achtergrond blur afbeelding

Veel mensen vragen me vaak “is het niet zwaar nu je alleenstaande moeder bent”? Een super lieve, bezorgde vraag die ik toch eigenlijk altijd met nee beantwoord. Qua verzorging is er voor mij niets veranderd, zijn vader werkte full time en was vaak weg voor de voetbal. Nu Sem een dag in de week bij zijn vader is is voor mij de zorg dus eigenlijk minder geworden. Toch is er iets wat ik wel heel erg zwaar vind aan gescheiden ouder zijn.

Het delen. Niet per se het delen van mijn kind, Sem heeft recht op tijd met zijn vader en ik doe er alles aan dat ze samen een band kunnen opbouwen. Vooral het delen van de tijd valt me zwaar. Normaal gesproken was ik elke dag, behalve de vrijdag als ik werkte, samen met hem. Ik ben me er van bewust dat dit een luxe is, de meeste moeders zullen werken en hun kind altijd al minder zien. Toch voelt het elke keer weer moeilijk als ik weet dat hij weer bijna opgehaald zal worden.

Ik heb het vaker gezegd maar het afgelopen jaar is bijzonder en intens geweest. Het onverwachte heeft voor mij goed uitgepakt en me zo gelukkig gemaakt. Nog elke dag ben ik dankbaar dat ik de ontwikkeling van mijn kleine mini-mensje mag doormaken. Er zijn veel minder leuke dingen gebeurt maar Sem heeft alles altijd een stukje mooier gemaakt. Moeder zijn gaat vanzelf en ik geniet er ontzettend van. Als hij niet bij me is mis ik een stukje van mezelf.

Ik weet dat hij in goede handen is maar de controle heb je niet. Je weet niet wat hij doet, of hij blij is of niet en kan hem niet zomaar even een aai over zijn bol geven. Omdat hij nog zo klein is kan je hem ook nog niet uitleggen dat je de komende dag even niet samen bent en je hem later weer zal zien.

Er zijn natuurlijk ook voordelen. Ik heb wat meer tijd voor mezelf en het werkt toch een stuk rustiger zonder een frummeltje van bijna 1 die constant om je heen huppelt en aandacht nodig heeft.

Toch kijk ik altijd weer ontzettend uit naar het moment dat ik hem weer in mijn armen heb, hij lekker bij me komt liggen en we hand in hand Bumba kunnen kijken. Dan ben ik weer compleet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je