Snap
  • Mama
  • ouders
  • gescheiden
  • zwaar

Het zwaarste aan gescheiden ouder zijn

Veel mensen vragen me vaak “is het niet zwaar nu je alleenstaande moeder bent”? Een super lieve, bezorgde vraag die ik toch eigenlijk altijd met nee beantwoord. Qua verzorging is er voor mij niets veranderd, zijn vader werkte full time en was vaak weg voor de voetbal. Nu Sem een dag in de week bij zijn vader is is voor mij de zorg dus eigenlijk minder geworden. Toch is er iets wat ik wel heel erg zwaar vind aan gescheiden ouder zijn.

Het delen. Niet per se het delen van mijn kind, Sem heeft recht op tijd met zijn vader en ik doe er alles aan dat ze samen een band kunnen opbouwen. Vooral het delen van de tijd valt me zwaar. Normaal gesproken was ik elke dag, behalve de vrijdag als ik werkte, samen met hem. Ik ben me er van bewust dat dit een luxe is, de meeste moeders zullen werken en hun kind altijd al minder zien. Toch voelt het elke keer weer moeilijk als ik weet dat hij weer bijna opgehaald zal worden.

Ik heb het vaker gezegd maar het afgelopen jaar is bijzonder en intens geweest. Het onverwachte heeft voor mij goed uitgepakt en me zo gelukkig gemaakt. Nog elke dag ben ik dankbaar dat ik de ontwikkeling van mijn kleine mini-mensje mag doormaken. Er zijn veel minder leuke dingen gebeurt maar Sem heeft alles altijd een stukje mooier gemaakt. Moeder zijn gaat vanzelf en ik geniet er ontzettend van. Als hij niet bij me is mis ik een stukje van mezelf.

Ik weet dat hij in goede handen is maar de controle heb je niet. Je weet niet wat hij doet, of hij blij is of niet en kan hem niet zomaar even een aai over zijn bol geven. Omdat hij nog zo klein is kan je hem ook nog niet uitleggen dat je de komende dag even niet samen bent en je hem later weer zal zien.

Er zijn natuurlijk ook voordelen. Ik heb wat meer tijd voor mezelf en het werkt toch een stuk rustiger zonder een frummeltje van bijna 1 die constant om je heen huppelt en aandacht nodig heeft.

Toch kijk ik altijd weer ontzettend uit naar het moment dat ik hem weer in mijn armen heb, hij lekker bij me komt liggen en we hand in hand Bumba kunnen kijken. Dan ben ik weer compleet.

4 jaar geleden

Dat kan ik ook heel goed begrijpen maar aangezien bij mij de situatie nou eenmaal zo is heb ik dat losgelaten. Je kan helaas niet veranderen of iemand wel of niet tijd met iemand wil of kan doorbrengen.. zolang je zelf alle liefde geeft die je hebt doe je alles wat je kan.

4 jaar geleden

Ik ben dan niet gescheiden maar ik jouw gevoel wel heel goed begrijpen dat je je in compleet voelt als Sem er niet is. S’avonds laat is het hier ook stil, ook al zijn alle kinderen thuis, maar als er niemand thuis is, is het toch anders stil. Dan is het huis niet gewoon stil, maar incompleet stil. En dat voelt echt anders……

4 jaar geleden

Voordat ik ging scheiden kon ik me hier zo goed iets bij voorstellen. Helaas is de werkelijkheid voor mij het tegenovergestelde. Ik vind het zwaarte aan gescheiden zijn het feit dat mijn dochter nu kostbare tijd met haar vader moet missen. Het liefste heb ik haar elke dag bij me maar nog liever heb ik dat haar vader haar net zoveel de moeite waard vind..

4 jaar geleden

Zo herkenbaar!