{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het zit erop… Welkom nieuw jaar!

Afbeelding blog 'Het zit erop… Welkom nieuw jaar!'

Jeetje, het is 1 januari 2021 as-we-speak. Het jaar 2020 zit er op en eerlijk gezegd ben ik er blij om. Wat zo leuk klonk, het jaar 2020, is voor veel mensen een nachtmerrie geworden. We kunnen niet snel genoeg vooruit gaan als je het mij vraagt, proost op een beter jaar, proost op 2021!

Proost op elkaar weer “normaal” zien. Proost op elkaar weer knuffelen. Proost op het leven vieren tijdens verjaardagen, samen met iedereen die je lief is. Simpelweg bij en met elkaar zijn…

Hoe simpel alles voor maart 2020 ook klonk, hoe meer we het nu gaan waarderen. Spontane dingen ondernemen, bij elkaar op visite gaan, een concert bezoeken of een dagje naar het pretpark gaan. Zo hebben we in 2020 alles leren plannen. Het spontane is eraf. Bij iedere doodgewone verkoudheid of allergie ben je dit jaar een mogelijk gevaar voor de medemens geworden. Je wordt aangekeken als je een keer kucht tijdens het boodschappen doen.

Voor mij draait het jaar 2021 nu vooral om het woord samen. Er zijn zoveel dingen die je samen hoort te doen. Met je familie en vrienden. Met de mensen om je heen waar je zoveel van houdt. De mensen die we het afgelopen jaar amper hebben gezien. Want je hebt toch de angst. Je weet niet waar een ander geweest is. Moet je het dan opzoeken? Moet je dan je eigen familie in gevaar brengen? Gevolg; je kringetje is maar klein. De enige mensen die je ziet zijn dezelfde mensen die om je heen staan. Maar eigenlijk heeft dat ook weer iets. Je bent zo afhankelijk van elkaar. Tenslotte moeten we er toch wat van maken en overal iets positiefs in kunnen zien.

2021, wat zal ik blij zijn als het nieuws ons verteld dat we eindelijk weer “los” mogen. Dat we weer terug kunnen naar het “oude normaal”. Hoe gek dat misschien ook zal zijn. Ik kan niet wachten…

Happy new year! Hou vol, we zijn er bijna!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je