{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het zijn van een social media mama

Ik ben heel open, daarom blog ik ook. Ik deel mijn verdriet en onzekerheid. Maar ook mijn geluksmomenten. Ik pronk graag met mijn beide kind

Afbeelding blog 'Het zijn van een social media mama'

Waarom ik laat zien wat ik laat zien. 
Veel ouders kiezen bewust om bijvoorbeeld hun kinderen van social media af te houden. En ook ik heb er aan gedacht dit te doen. Ja, willen de kinderen dit zelf wel? Kunnen de foto`s misbruikt worden voor andere doeleinden?
Mijn keuze is om het wel te doen. Wout`s snoetje staat vaak op instagram. Maar hoe kies ik waar de grens ligt? De grens voor mij is een vrolijk en blij kind. Wanneer Wout op de foto wil en plezier heeft deel ik dit. Huilt hij, is hij ziek, boos of verdrietig dan is de grens bereikt en dit zijn (voor mij) dingen voor thuis. Als hij 1 van de laatst benoemde dingen is moet ik mama zijn en ben ik geen blogster meer.

Vertekend beeld
Door alleen de blije momenten te delen krijgen mensen vaak een vertekend beeld over een bepaald gezin. Maar elk nuchter nadenkt mens snapt toch dat je niet alles deelt. Niet elke mama blogt en geeft daardoor een kijkje in haar keuken. Als ik foto`s van een zwangere mama zie dan zie ik een trotse moeder. Maar daar kan zoveel onzekerheid achter zitten. Als mensen mij volgen en niet mijn verhalen lezen denken ze dat ik een perfect gezinnetje zou hebben. Maar niks is minder waar. Ik ben f*cking onzeker als mama. Mijn zwangerschap van Wout was super mooi (liet ik zien op foto`s) maar ook zo spannend (dat was te lezen in mijn verhalen).

Hoe social media mij als mama helpt
In de tijd heb ik veel social media vriendinnen kregen. Moeders en vaders die ik alleen ken in de online wereld. Als ik een vraag heb gooi ik het op twitter en binnen een half uur heb ik antwoord uit verschillende hoeken. Niet alleen mede-ouders maar ook professionals. Vraag over borstvoeding? Daar was het borstvoedingscentrum op twitter. Een vraag over dragen? Daar zijn de draagmama`s op de facebook draaggroepen.

Social media is niet eng, maar wees wel voorzichtig. Het is voor iedereen toegankelijk en mensen nemen een kijkje in je leven. Denk na welke foto`s je plaatst en al helemaal van je kinderen. Maar ook wat je op twitter gooit. Misschien door die haat tweet over een bepaald probleem krijg jij je droombaan niet. Denk na, iedereen leest mee. Wat deel jij?

XMoeke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je