{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het zijn de vakanties van vroeger niet meer

“Mijn hart huilde een beetje bij het boeken van onze eerste vakantie als gezin, Seth’s eerste ‘reis’ werd gewoon zo’n standaard zon-zee-strand vakantie, vreselijk“

Afbeelding blog 'Het zijn de vakanties van vroeger niet meer'

In 2013 gingen Tom en ik voor het eerst samen op vakantie en omdat we er wel vertrouwen in hadden dat we zo’n eerste vakantie prima zouden doorstaan boekten we meteen drie weken backpacken in Thailand. Dat is waar mijn liefde voor reizen begon!

Ik wil de wereld zien, elk stukje ervan maar dit was onze eerste ‘echte’ reis en tot nu toe onze laatste.

In 2014 gingen we samen vier maanden naar Curaçao, in 2015 kochten we een huis, in 2017 gingen we allebei op missie naar het buitenland, twee zwangerschappen volgden en dit jaar vertrekt Tom weer op missie. Ik kan dus wel zeggen dat we gewoon de tijd niet hebben gehad om weer een mooie reis te maken.

Mijn hart huilde een beetje bij het boeken van onze eerste vakantie als gezin want het is dit jaar weer niet gelukt om echt op reis te gaan. Ik had het liefst een rugzak op mijn rug gehad en Seth op mijn buik gedragen maar in plaats daarvan schaften we een buggy aan en boekten we een all inclusieve vakantie. Seth’s eerste ‘reis’ werd gewoon zo’n standaard zon-zee-strand vakantie, vreselijk.

Ik weet dat het ontzettend verwend klinkt maar een vakantie waarbij ik een hele week in een hotel word gestopt is gewoon niet aan mij besteed, ik vind het zonde van mijn tijd en gierig als ik ben ook zonde van het geld.

Doordat Tom binnenkort op missie gaat hebben we maar tweeënhalve week vakantie samen. Zo’n vakantie voor een missie voelt toch anders dan een gewone zomervakantie. Van die tweeënhalve week worden al snel een paar dagen afgesnoept, de dagen waarop iedereen gedag wordt gezegd en de dagen van het inpakken van de laatste spullen. Dan blijft er niet genoeg tijd over om ver te vliegen want 16 uur vliegen voor twee weken vakantie is net te lang. Zeker met een baby, als hij net gewend is -waarvan ik denk dat je er extra tijd voor moet uittrekken met een kleintje- vlieg je weer naar huis. Plus dat Tom en ik er dit keer gewoon écht niet uitkwamen. Hij vond een strandvakantie dit jaar prima en ik zocht op tripjes met net iets meer avontuur.

We boekten Gran Canaria dus we gingen.

Ik heb er ongeveer een week over gedaan om er mijn draai te vinden, zocht op dag twee naar retourtickets én ik heb gehuild. Maar we bleven want naast dat we er allebei achter kwamen dat handdoekje leggen echt niets voor ons is en het eiland niet uitnodigde om buiten het hotel te komen waren we er wel met z’n drietjes en die tijd samen hadden we heel hard nodig. Seth heeft een fijne vakantie gehad, dat zei hij natuurlijk niet maar dat heb ik voor het gemak aangenomen. Hij heeft acht dagen lang alle aandacht van papa en mama gehad, goed geslapen (en veel!), veel lekkers gehad want het was immers zijn eerste vakantie, gezwommen en gespeeld.

En die papa en mama, die hebben 8 dagen aandacht voor elkaar gehad want we konden niet anders dan op elkaars lip zitten. In Nederland zijn we best flexibel, we nemen Seth overal mee naartoe zonder altijd rekening te houden met zijn slaap tijden. We laten hem wanneer nodig onderweg slapen, in de wagen of in een campingbedje. Tijdens de vakantie zijn we het hotel amper uit geweest en heeft hij overdag in bed geslapen op de kamer terwijl wij mee sliepen of spelletjes speelden op het balkon. Misschien wel net wat we nodig hadden, ouders worden hakt erin, ook bij iedereen die zegt dat het wel meevalt. Wekelijkse avondjes worden maandelijks en bij tijd gebrek en gebrek aan slaap zijn de momenten met z’n tweeën het eerste wat wordt geskipt. En met de missie van Tom die eraan zit te komen kon de timing van deze vakantie niet beter en valt de bestemming een klein beetje in het niet.

Als gezin op vakantie is een makkie en voor een verre reis samen draai ik mijn hand niet om. Dit smaakte dus naar meer, veel meer. Ik wil Seth de wereld laten zien, zijn eerste reis meemaken, met z’n allen op avontuur.

Bij het boeken van deze vakantie hebben we toch rekening gehouden met ‘de eerste keer’. Lekker kindvriendelijk en dat is waar we ons in hebben vergist want juist nu Seth nog klein is maakt de bestemming niet uit. Het zijn de vakanties van vroeger niet meer en dat is helemaal prima, het is ook het leven van vroeger niet meer. Dat het aanpassen is daar kunnen we niet omheen maar dat gaat toch net wat lekkerder op een mooie bestemming waar we écht graag naartoe willen.

Misschien volgend jaar dan!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je