Snap
  • Mama
  • post

Het zal je maar gebeuren

Reactie op het nieuws van het 4 jarige "ontvoerde" Roma meisje

Jullie zullen het vast in het nieuws voorbij zien komen, het blonde Roma meisje van 4. Ze viel iemand op, omdat ze niet op haar ouders leek en de politie werd erbij gehaald. Het meisje werd weggehaald en er werden DNA-testen gedaan. De vermoedens klopten, de ouders zijn niet de biologische ouders van het meisje en ze worden verdacht van ontvoering en/of mensenhandel.

De ouders gaven als reactie dat de moeder van het meisje niet voor haar kon zorgen, en haar bij hun heeft achtergelaten. Voor het 4 jarige meisje zijn dit dus haar echte ouders, als dit het correcte verhaal is, maar ze is nu wel zomaar weggehaald. En er volgen nog meer verhalen.

Zo werden er nog 3 leden van een Roma familie gearresteerd, omdat ze niet de juiste papieren hadden om hun kind te registeren. Zij biechten op dat het kind niet van hun was, maar dat het kind hun gegeven was door een vrouw in Athene en dat ze ervoor betaald hadden. Maar in Ierland werden ook kinderen bij hun Roma ouders weggehaald, omdat ze geen uiterlijke overeenkomsten hadden. Zij bleken na DNA testen wél de echte ouders van de kinderen.

Natuurlijk, als een kind ontvoerd is, hoort het terug te kunnen gaan naar hun eigen ouders. Maar gaat dit niet erg ver? Er zijn wel vaker kinderen die niet op hun ouders lijken. Moet die maar allemaal een DNA test doen, als iemand aangeeft dat ze niet op hun ouders lijken? Of gebeurd dit alleen bij Roma families en worden zij vervolgens met de nek aangekeken door de maatschappij. Ik hoop met heel mijn hart dat de moeder van het meisje gevonden wordt en zij welkom is bij haar. En wanneer het verhaal klopt en de Roma familie haar al die tijd opgevoed heeft als hun eigen kind, en zij haar goed verzorgen, dat ze haar ook weer met open armen mogen ontvangen, want dit meisje kent enkel hun als haar echte ouders.

Na nog heel even verder googlen, lees ik net dat de biologische ouders gevonden zijn. En goh, ook op hun lijkt het meisje (en haar zusje, zie foto) helemaal niet...

http://www.zita.be/nieuws/buitenland/2863989_zigeunerpaar-roussev-zeker-biologische-ouders-van-maria.html

10 jaar geleden

Die Roma heb je in zuid Europa (waar ik vandaan kom) erg veel en het zijn vrijwel altijd hele trieste gevallen. Ze zouden van oorsprong uit India zijn gekomen en zijn daarom donkerder van kleur, dus zo'n blond meisje valt natuurlijk wel op. De echte ouders hebben haar weggeven omdat ze er geen geld voor zouden hebben, maar hebben nog veel kinderen voor en na haar gehad :/ Verschrikkelijk. Ze bedelen altijd en overal, willen niet werken, hebben minstens 10 kinderen en leven in onmenselijke omstandigheden. De reden dat Maria blond is heeft trouwens met een genetische afwijking te maken bij één van de twee ouders. Ze hebben daarom een aantal bruine en een aantal albinoachtige kinderen. (al gaat het niet om albinisme) eerlijk gezegd zou het voor dat kindje veel beter zijn geweest als ze niet van hun afstamde, maar één van de vermiste kinderen ergens anders vandaan zou zijn geweest. ze zou dan terug naar haar ouders kunnen en een mooi leven tegenmoet gaan. Nu zal er niet veel veranderen. Waarschijnlijk niets.

10 jaar geleden

Echt heel erg en angstig voor die kinderen en de ouders. En oh oh.. wat leven die mensen in slechte omstandigheden zeg!

10 jaar geleden

Een heel raar verhaal, inderdaad! Wel moet ik zeggen dat ik het meisje er erg slecht / onverzorgd / ongelukkig uit vind zien..