{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het zal je maar gebeuren

Reactie op het nieuws van het 4 jarige "ontvoerde" Roma meisje

Afbeelding blog 'Het zal je maar gebeuren'

Jullie zullen het vast in het nieuws voorbij zien komen, het blonde Roma meisje van 4. Ze viel iemand op, omdat ze niet op haar ouders leek en de politie werd erbij gehaald. Het meisje werd weggehaald en er werden DNA-testen gedaan. De vermoedens klopten, de ouders zijn niet de biologische ouders van het meisje en ze worden verdacht van ontvoering en/of mensenhandel.

De ouders gaven als reactie dat de moeder van het meisje niet voor haar kon zorgen, en haar bij hun heeft achtergelaten. Voor het 4 jarige meisje zijn dit dus haar echte ouders, als dit het correcte verhaal is, maar ze is nu wel zomaar weggehaald. En er volgen nog meer verhalen.

Zo werden er nog 3 leden van een Roma familie gearresteerd, omdat ze niet de juiste papieren hadden om hun kind te registeren. Zij biechten op dat het kind niet van hun was, maar dat het kind hun gegeven was door een vrouw in Athene en dat ze ervoor betaald hadden. Maar in Ierland werden ook kinderen bij hun Roma ouders weggehaald, omdat ze geen uiterlijke overeenkomsten hadden. Zij bleken na DNA testen wél de echte ouders van de kinderen.

Natuurlijk, als een kind ontvoerd is, hoort het terug te kunnen gaan naar hun eigen ouders. Maar gaat dit niet erg ver? Er zijn wel vaker kinderen die niet op hun ouders lijken. Moet die maar allemaal een DNA test doen, als iemand aangeeft dat ze niet op hun ouders lijken? Of gebeurd dit alleen bij Roma families en worden zij vervolgens met de nek aangekeken door de maatschappij. Ik hoop met heel mijn hart dat de moeder van het meisje gevonden wordt en zij welkom is bij haar. En wanneer het verhaal klopt en de Roma familie haar al die tijd opgevoed heeft als hun eigen kind, en zij haar goed verzorgen, dat ze haar ook weer met open armen mogen ontvangen, want dit meisje kent enkel hun als haar echte ouders.

Na nog heel even verder googlen, lees ik net dat de biologische ouders gevonden zijn. En goh, ook op hun lijkt het meisje (en haar zusje, zie foto) helemaal niet...

http://www.zita.be/nieuws/buitenland/2863989_zigeunerpaar-roussev-zeker-biologische-ouders-van-maria.html

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je