{{ message.message }}
{{ button.text }}

‘Het was zeker een ongelukje?’

Vooroordelen, waarom nou toch?

Afbeelding blog '‘Het was zeker een ongelukje?’' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb regelmatig de vraag tijdens mijn zwangerschap gehad of het wel gepland was. ‘Was het een ongelukje meis?’ Zal wel aan mijn leeftijd (23 toen der tijd) liggen dacht ik dan gelijk om niet geïrriteerd over te komen. Nee, ons meisje was absoluut niet ongepland, ongewenst of een ongelukje. Ik ben ‘bewust’ gestopt met de pil en we gebruikten ‘bewust’ niet altijd een ander voorbehoedsmiddel. Zelf gingen wij ervan uit dat het wel minimaal een halfjaar zou duren voordat de hormonen van de pil uit mijn lichaam zouden zijn. Ik was tenslotte al 8 jaar lang aan de pil. Toen het na 1 maand al raak bleek te zijn, kwam het dus ook zeker als een (leuke) verrassing. We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren en waren wel een beetje van slag. De dag erna, na test nummer 2, kwam het besef écht binnen en waren wij dol enthousiast. We zouden een gezinnetje gaan vormen, waar we al zo lang over aan het fantaseren waren! 

Achteraf gezien mogen wij absoluut van geluk spreken dat het ons in 1 keer gegund was! Dit had ook anders kunnen wezen en daarom ben ik van mening dat vragen als: ‘is het wel gepland?’ niet gesteld mogen worden. Stop met vooroordelen alsjeblieft en denk aan de vrouwen bij wie het wel wat moeilijker lukt om zwanger te raken! 

Ik hoop dat het ons in de toekomst nog eens gegund mag zijn. Lukt dit niet? Dan mogen wij van geluk spreken dat we al zo’n prachtig meisje in ons leven mogen hebben.💘

Liefs, Kelsey

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je