{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het voelt alsof er spinnen over mijn hele lichaam lopen.

Afbeelding blog 'Het voelt alsof er spinnen over mijn hele lichaam lopen. '

Al vanaf heel erg jong heb ik een gevoelige huid gehad. Mijn moeder kon sommige wasmiddelen niet gebruiken, omdat mijn lichaam dan helemaal rood en opgezet werd. Maar verder viel het op zich wel mee.

Nu ik de pubertijd en alles al ruim achter me heb gelaten, is het helaas volledig anders.
Ik heb last van de 'aandoening' dermografeen ofwel schrijfhuid.
Wat houdt dit in? Constante jeuk.. 

Mijn huid zet met de kleinste aanrakingen op en dan krijg ik krassen op mijn huid. Zelfs mijn eigen haar kan een reactie oproepen..
Er zijn tijden geweest dat ik alleen maar bezig was met de jeuk, proberen te onderdrukken of zo erg krabben dat het zelfs pijn begint te doen.

Gelukkig kan ik door 1 anti-histamine pil te slikken de jeuk en pijn minder maken. Maar....
Soms werken de pillen niet meer, of maar een halve dag. Dan wordt ik iedere avond gek en ben ik blij dat ik mag slapen. Want als ik slaap, hoop ik dat ik er doorheen kan slapen.

En dan heb je de dagen dat ik mezelf expres moet martelen, om ervoor te zorgen dat ik daarna weer beter reageer op mijn pillen. Een dag zoals gisteren. Ik werd gek!
Haar maar in een staart en hopen dat dit voldoende zou zijn. Niet dus..
Ik heb huilend in de badkamer gestaan. De jeuk ging over naar intense pijn, mijn lichaam wist even niet meer wat ie moest voelen en ik heb staan trillen, rillen en huilen van de combinatie tussen pijn en jeuk.
Dan wil je een stalen borstel en die volledig over je hele lichaam trekken en dan hopen dat de jeuk in ieder geval voorbij is. Dan heb je even geen zin meer om iedere dag het idee te hebben dat er spinnen over je lichaam lopen. Want de pillen onderdrukken, maar helemaal weg is het niet.

Ik probeer de positieve momenten te pakken. De anekdotes die je over houdt aan bh's passen en het winkelpersoneel wat heel geschokt kijkt naar mijn huid, die je het beste kan omschrijven als een slagveld nadat het kaartje over mijn lichaam zijn schade heeft aangericht. Mijn man heeft menig boze blik gehad nadat ze mij gezien hadden. Want ja.. Mijn rug en buik zien er dan echt uit alsof ik met zweepslagen behandeld ben. En probeer dan nog maar uit te leggen dat hij hier niets mee te maken heeft, haha!

Maar stiekem wil ik niets anders dan een jeukloze, pilvrije dag....
En ik weet dat ik niet te klagen heb. Er zijn zoveel mensen die opstaan met ziektes die dodelijk zijn of dodelijk kunnen zijn. In dat opzichte ben ik echt gezegend met maar een kleine huidafwijking. Maar stiekem hoop ik nog steeds op de dag dat dit over gaat zijn... 

Hoofdplaatje is van internet.

Afbeelding blog 'Het voelt alsof er spinnen over mijn hele lichaam lopen. '

Een in verhouding klein onderdeel waar het op te zien is. Dit is zonder krabben ontstaan. Dit komt door mijn haar.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #pijn, #Jeuk

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je