{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het verdriet van Zwarte Piet

Dag zwarte pietje, daaag daaag daaag daaag of toch niet? Dag zwarte pietje daaag daaag daaag daaag, ga nou niet!

Afbeelding blog 'Het verdriet van Zwarte Piet'

Tja... Waarom afschaffen. Ik begrijp het niet. De discussie over de slavernij van vroeger en de link met zwarte piet kan ik niet maken, omdat ik dit nooit op deze manier heb meegekregen in mijn eigen opvoeding. Het was gewoon een feestdag "Sinterklaas".  En dat zwarte piet zwart is was gewoon iets wat er bij hoorde. Maar ineens is het sinds een paar jaar een reden voor discussie en het al dan niet afschaffen van zwarte piet. Persoonlijk vind ik dit heel hypocriet. De mensen die er vroeger zelf zo van hebben genoten, vinden dat zwarte piet nu maar afgeschaft moet worden. Bedankt en tot ziens! 

De mensen die ons land besturen vinden dat belangrijk, maar naar mijn idee hebben ze een gebrek aan empatisch vermogen en denken vooral vanuit hun eigen ik. Ik vind dit... en ik vind dat... Als ze gewoon een referendum zouden houden dan zouden ze zien dat zwarte piet helemaal niet zo een beladen onderwerp van gesprek hoeft te zijn. 

Tot op de dag van vandaag voel ik elk jaar weer de spanning van Sinterklaas. En dan niet zozeer het krijgen van de cadeaus, maar meer de spanning van hoe worden ze ontvangen. Ook het geloof van onze kinderen in de Sint vind ik mooi om te zien, want kinderen durven tenminste nog te geloven. Ze vragen zich af hoe dat cadeautje in hun schoen is gekomen en merken dat de wortel voor het paard is opgegeten. Waarom zou je ze zoiets magisch af willen nemen. En hoe leg ik mijn zoontje van 6 straks uit dat Sinterklaas geen zwarte pieten meer heeft?

Waar blijft Sinterklaas zonder zijn zwarte piet. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je