{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het starten van een mama-blog...

Afbeelding blog 'Het starten van een mama-blog...' Achtergrond blur afbeelding

Hoi!

Dus, de kogel is is door de kerk; ik ga een mama-blog beginnen. Het domein is aangekocht, nu het ontwerpen van de website nog. Ik doe dit graag zelf. Vroeger maakte ik al glitter- en (later) fotografiewebsites. Ik vind het fascinerend om dingen te creëren op het web. Waarom? Geen idee... Ik denk om het uiteindelijk delen met een (onbekend) publiek. 

Ik heb onlangs mijn kunstenaarswebsite volledig een update gegeven en WOW wat zaten daar veel uren in, maar oh wat trots ben ik op het resultaat. Check het hier: www.melanie-maria.com.

Enfin, maar hoe begin je een mama-blog en waarom wil ik dit zo graag?

Ik ben nu bijna 9 maanden zwanger en ik heb de afgelopen 9 maanden zoveel informatie gehaald van het internet. Fijne verhalen van andere mama-bloggers zoals bijvoorbeeld Mamalotje (www.mamalotje.nl). Maar ook zulke scheve verhalen dwarrelen rond op het internet. Niet dat ik daar per se tussenkom, maar hoe meer ander geluid; hoe beter! Ik wil dan ook eerlijke verhalen delen over mijn zwangerschap, want WOW wat een pretje was het NIET. Ik denk dat ik letterlijk alle zwangerschapsperikelen heb gehad en 8 maanden lang bezig was om geen stress te ervaren want "DAT IS ZO GEVAARLIJK" en "JE MOET NIET VERGETEN TE GENIETEN"... Je begrijpt, dat werkte dus alleen maar tegen... Mijn vraag en visie is dus 'Hoe kan ik eerlijke verhalen delen en tevens de zwangere vrouw bijstaan en motiveren?'. 

Daarnaast ben ik dus kunstenaar. Ik sta in het begin van mijn professionele carrière, welke eerlijk gezegd vrij goed gaat. Ik ben in juli 2019 afgestudeerd en sindsdien al weer exposities mogen doen en prijzen in ontvangst mogen nemen. In 2021 staat tevens mijn eerste solotentoonstelling gepland. Maar(!) als kunstenaar moeder worden, dat is niet per se twee dingen die hand in hand gaan. Anno 2020 is het zeker wel wat veranderd, maar gek genoeg hangt er nog steeds een taboe over moeder- én kunstenaarschap. Het taboe berust vooral op hoe je je carrière zou weggooien wanneer je een kind krijgt en daarnaast dat je oeuvre als moeder helemaal zou veranderen. Ook hier zal ik uitgebreider over schrijven op mijn blog! Er moet wel wat context bewaard blijven ;-)!

Ten derde zal ik schrijven over Natuurlijk Ouderschap. Ik ben hierdoor geïnspireerd door mijn zus, wie moeder is van 4. Ik volg dus haar adviezen en ideeën op; maar hoe maak je nou zo'n keus en welke keuzes maken we niet? Ja, we. Ik heb mijn partner erin meegesleept en dus vinden we onze weg samen daarin. Ik draai dan wel aan het roer van deze ideeën, maar we doen het zeker samen!


Dus, hoe begin je nou zo'n blog? Content verzamelen, check. Visie, check. Maar en dan? Een naam verzinnen, WOW wat vond ik dat moeilijk. Maar(!), check. De volgende stap is vooral de website in elkaar zetten en online publiceren. Vervolgens is het publiek zoeken... waar en hoe ik dat doe weet ik nog niet. Ja, gekoppeld aan Instagram; maar en dan? Ik vertrouw op de kracht van de eerlijke verhalen, maar hier komt ook een ondernemersplan bij kijken. Heeft iemand hier tips voor? 


Ik zal jullie op de hoogte houden over de ontwikkelingen. 

Veel liefs,

Mama Mel


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je