{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het "perfecte" feestje

Afbeelding blog 'Het "perfecte" feestje' Achtergrond blur afbeelding

Nu kwam het. De viering van de 1e verjaardag van onze jongens met familie en vrienden. Helaas konden sommige vrienden niet, maar zo kan het lopen.
Ikzelf was best gespannen. Allerlei ideeën maar wat is nu het beste. Gaat het erom of de jongens zich vermaken of dat de visite zich vermaakt? Heb ik genoeg in huis? Wil ik ballonpilaren? Hoe kleden we het verder aan? Ik heb zelfs 2 dagen in de keuken gestaan om een regenboog taart in elkaar te bouwen. (Het was wel heeel erg leuk om te doen). Smaakt hij net zoals hij eruit ziet? Ik besloot, is het niet lekker ga ik alsnog even naar de Hema. (Toch dichtbij)en voor de rest van de dag. We zien wel. Het loopt zoals het loopt.

Het is zover! De eerste visite komt binnen. Er zijn ook kinderen mee van allerlei leeftijden. Heel erg leuk om te zien hoe de jongens op hen reageren en hoe interessant ze het allemaal vinden wat er gebeurt. Ik fantaseer een beetje hoe de jongens op die leeftijd zullen zijn, en hou er al snel mee op want ik vind dit al zo snel gaan. Haha. Jax en jay jay worden goed verwend! Het is ook heel erg gezellig en relaxed. Dan gaan zij weer verder. Wij nemen even het moment om ons op te laden voor de rest van de dag. Jeroen gaat intussen nog even snel naar de winkel want we kwamen tot de ontdekking dat we nog niet alles hadden. Oeps. Ik ben ook wel wat chaotisch.

De eerste nieuwe visite komt binnen en voorzichtig komen er meer. Na ongeveer 1,5 uur is iedereen compleet. We pakken de cadeaus uit. O wat worden de heren goed verwend. Speelgoed in overvloed, een prachtige schommel, hun eigen tafeltje met stoeltjes, een mooie zandbak. Wij krijgen nog een prachtig canvasdoek met een super mooie foto van jax en jay jay waar ik wel een beetje emotioneel van word. Deze had ik totaal niet zien aankomen. Overweldigend. En dan kunnen we de taart snijden.(Ik was heeel erg benieuwd of de regenbooglagen gelukt waren, en de smaak uiteraard).
We zetten de heren in hun stoeltjes, de taart voor hen (buiten handbereik uiteraard, haha). We steken de kaarsjes aan. Ik vertel dat ik het leuk zou vinden als iedereen met ons mee wil zingen voor ze. Dit gebeurt ook. Stiekem huil ik maar laat het niet zien. De koppies van de heren. Onbetaalbaar. Ik geniet. Dit was precies zoals ik het voor ogen had.
De taart is wonder boven wonder goed gelukt en smaakt heerlijk! En ook nog precies genoeg. Hij is wel heel erg machtig. En we lopen nog eens wat koffie marathons.
Jeroen doet de stokbrood in de oven en voor we het weten gaan de eersten weer. We vragen of ze niet eerst nog wat stokbrood willen, maar dat willen ze niet. Prima. Beetje bij beetje loopt het wat leeg. Dan kijk ik wat beter in de koelkast...whoops.. er staan nog heel veel hapjes. En nog ingrediënten voor hapjes. Door alle drukte niet aan toe gekomen en totaal vergeten. Diegenen die er nog zijn zeiden op dat moment.. had dat dan gezegd. Haha. Totaal niet aan gedacht. Maar we hadden toch geen zin meer in hapjes na deze intensieve dag. Ook deze visite gaat weer. We zijn weer met ons vieren. De jongens hebben een geweldige dag gehad. En daar gaat het om dacht ik.
We brengen ze naar bed, maar ze zijn nog vol energie. En opeens is het stil en slapen ze.

Zo. Even een borrel. Wat waren we kapot. Gerend voor 10. Zoveel indrukken , proberen het iedereen naar de zin te maken en de mannen in de gaten houden. Een 10 voor multitasking..


Een paar dagen later. Het komt ter sprake over de hapjes. Ik krijg leuke reacties als. Ach we komen toch niet alleen voor de hapjes. En ach als we wat te eten verder wilden hadden we het wel gezegd. Er worden ook grapjes over gemaakt. Ik kan er zelf ook wel om lachen. Het is niet de eerste keer voor mij dat dit zo gaat. Bij de kraamvisite (mn collega's) is het ook gebeurt. (Toen was ik ook zo leeg van alle slaaptekort die ik toen nog niet gewend was) chaoot tot op het bot. Haha.
Helaas was er ook een partij die een beetje vreemd reageerden. Dat ging als volgt... Wij dachten al, wat een karige bende en o jullie bewaarden het vast voor die en die tot Wij weg waren. Daar zit je dan met je bek vol tanden. Ik vond het niet netjes. Als je zo'n behoefte aan eten hebt zeg het dan maar niet achteraf dat negatieve gepraat.
Ik probeer het los te laten en hou mij op de focus dat de jongens in ieder geval wel een geweldige dag gehad hebben. Voor hen was het wel de "perfecte" verjaardag en daarom was dat het voor ons ook.

Hoe staan jullie ertegenover? Hoe vier jij de 1e verjaardag van je kindje(s)? Veel visite of weinig? Simpel?
Ik ben heel erg benieuwd.
Liefs Miranda

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je