Snap
  • Mama
  • Babyspullen
  • inspiratie
  • oplossing
  • product
  • ontstaan

Het ontstaan van een nieuw product.

Hoe ontstaat een product als het reparatiesetje voor tricot? Mensen vragen me weleens hoe ik toch op het idee kom om een product te maken.

Hoe ontstaat nou een product als het reparatiesetje voor tricot?

Mensen vragen me weleens hoe ik toch op het idee kom om een bepaald product te maken.

Ik doe veel inspiratie op door tijdschriften en boeken te lezen, op internet (zoals op Pinterest) en gewoon in alledaagse situaties.

Maar meestal loop ik tegen iets aan, waar ik een oplossing voor zoek. En sommige ideeen zijn zo slim en simpel dat ik ze verder uitwerk. Zo zijn ook de reparatiesetjes voor tricot ontstaan.

Product

Het begon met een (van de zoveel) gaatjes in een legging van de oudste dochter ( ze kunnen er allebei wat van!). Zo jammer, zo'n gaatje, want dat betekent dat ze hem niet meer aankan. Maar weggooien vind ik zo zonde (en doe ik dus ook bijna nooit). Dus bedacht ik hoe ik het gaatje op een mooie, makkelijke manier kan wegwerken. Na verschillende dingen te hebben geprobeerd, was ik tevreden en kon het idee worden uitgevoerd.

Een hartje van tricot dat over het gaatje gestikt wordt.

<img class="alignleft size-medium wp-image-363" src="http://blog.wisenwaarachtig.nl/wp-content/uploads/2012/11/P8173087-300x225.jpg" alt="" width="300" height="225" Leuk en eenvoudig zelf te maken, mits je een mooie vorm hebt om erop te stikken.

En zo is het reparatiesetje geboren, 3 vormen tricot inclusief bijpassend of contrasterend garen en een naald. Direct te gebruiken, zelfs voor minder ervaren naaisters.

Toen er, terecht, een vraag kwam van een jongensmoeder, die hartjes toch niet echt stoer vond heb ik ook de sterren toegevoegd. Want de reparatiesetjes zijn ook te gebruiken voor gaatjes in shirts of shorts.

Toen zoonlief later die maand mijn stempels te pakken kreeg en zijn trui stempelde, zaten er vlekken in, die ik er niet meer uitkreeg. Maar gelukkig heb ik zelf ook een reparatiesetje in huis en die zijn ook prima te gebruiken om vlekken te maskeren!!

Zo zullen er vast nog meer toepassingen zijn voor het reparatiesetje. Heb je zelf een mooi voorbeeld, laat het me dan weten. Groetjes Tamara