Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Het nieuwe huis, een luxe probleem?

Wauw, van een heel oud huis naar een spiksplinternieuw huis. Geweldig zou je zeggen, maar wat er allemaal bij komt kijken...

Ik woon nu 5 jaar samen met mijn vriend. Ik ben bij hem ingetrokken toen hij er al 5 jaar woonde. Het is een klein maar fijn huisje. Nu, 5 jaar later dus, ben ik op zo'n punt beland dat ik geen nieuw paar schoenen meer kan kopen omdat het gewoonweg niet meer in huis past (om jullie maar even een idee te geven hoe klein het is). Op dat moment dacht ik 'tijd voor verhuizing'!

Wij wonen in Utrecht en als je rondom de stad wilt blijven wonen moet je een aardige portemonnee hebben. Ik heb maanden lang huizen bekeken en kende inmiddels heel Funda uit mijn hoofd (inclusief prijzen). Er leek geen eind aan te komen omdat er geen 1 huis was die aan mijn eisen voldeed.

Op een gegeven moment kwam een super nieuwbouwproject op ons pad (niet ver van de stad). Hier hebben wij ons dan ook gelijk voor ingeschreven. Omdat wij nu zo'n 2,5 jaar bij dit project zijn betrokken mochten wij onze voorkeur qua huis kenbaar maken. Zo gezegd zo gedaan. Nu nog de hypotheek regelen. Als ik van te voren had geweten dat het zoveeel tijd in beslag zou nemen dan had ik nog even 26x nagedacht voordat ik zou kopen. Ik denk dat ik inmiddels al 50 handtekeningen heb gezet als het niet meer is.

Zoals bij elk nieuwbouwproject liggen ze erg achter op schema, het huis had namelijk al helemaal klaar moeten zijn. Op de foto kun je zien hoe ver ze daadwerkelijk zijn. De keuken, badkamer en toilet zijn wel al uitgezocht en kunnen direct geplaatst worden wanneer het huis wordt opgeleverd.

Maar dan, een vloer, bank, accessoires, salontafel, eethoek, stucen, gordijnen aaaaah! Er is ZOVEEL keuze en ik kan echt niet kiezen. Zoals ik al zei, het is een luxe probleem, maar omdat je er zoveel geld in pompt wil je wel zeker weten dat je de juiste keuze maakt en hier later geen spijt van krijgt.

Nou, ik ga er nog maar een nachtje over slapen. Hopelijk kan ik jullie volgende keer al vertellen welke vloer het is geworden.

Groetjes,

Ziffra

Redactie Mamaplaats

9 jaar geleden

Heel herkenbaar al die keuzes... Toen wij ons huis kochten hebben we alles verbouwd. Ik heb redelijk gevoel voor inrichting en styling maar als je het zelf van boven tot beneden moet inrichten....?! Pffff ontzettend moeilijk!!! Van lampen tot deurklinken en van meubels tot vloeren. Er zijn zoveel mooie spullen. Maar wat past nu echt bij jullie? Ik raad je aan om eerst de basis te bepalen waar jullie het samen over eens zijn en daarna pas accessoires. Die kun je altijd nog veranderen ;-) Nog een tip; laat je niet te veel adviseren door mensen om je heen maar volg je eigen gevoel. Wij hebben hierdoor een verkeerde vloer gekozen voor de eerste verdieping... Het is heel lichtgrijs laminaat maar we hadden een veel warmere kleur moeten kiezen. Maar ach... We moeten her er voorlopig maar mee doen! Wij wilden alles in één keer doen (kan natuurlijk niet) maar mijn schoonmoeder wees ons erop dat we nog 30 jaar hebben. Het maakt je keer op keer weer gelukkig als je weer een stukje hebt gedaan of dat ene kastje hebt gekocht wat je al lang in gedachten had! Heel veel succes!! Straks zullen jullie er vast met heel veel plezier gaan wonen!

9 jaar geleden

Zoveel keuzes....ik ken het...maar denk maar zo...straks is het helemaal zoals JULLIE dat willen :-) Een ultiem vooruitzicht dus...nog even volhouden....de beloning is groot :-)

9 jaar geleden

Inderdaad een luxe probleem maar probeer te genieten van het shoppen van badkamertegels tot gordijntje etc. Veel suc6! En het kan beter langer duren en het is perfect dan snel en half werk! Eind resultaat foto wachten we af! :D enjoy!!!!!

9 jaar geleden

Het einde is in zicht.. nog heel even en dan kunnen jullie heerlijk genieten van jullie grote huis en kan je weer zoveel schoenen kopen als je wilt ;D xxx