{{ message.message }}
{{ button.text }}

Over het moederschap en kleffe bonbons

Afbeelding blog 'Over het moederschap en kleffe bonbons'

Zo twee dagen voor Moederdag is het misschien even tijd om stil te staan bij hoe bijzonder het moederschap eigenlijk is. Voor mijn gevoel wordt er de laatste jaren wel erg de nadruk gelegd op de commerciële kant van Moederdag, terwijl de emotionele kant vele malen mooier en indrukwekkender is. Het moederschap is toch veel meer dan dat lekkere geurtje of die kleffe bonbons?

Het begint al bij het wonder van de zwangerschap en de geboorte, maar ook daarna blijft het moederschap een aaneenschakeling van kleine en grote bijzondere gebeurtenissen en verwonderingen. Zojuist realiseerde ik me met een glimlach dat het moederschap ook hele dubbele gevoelens kan oproepen. Juist de twee meisjes die mij het meest moe maken, geven mij de meeste energie. Ha,ha....hoe dubbel is dat?

Sinds ik zelf moeder ben waardeer ik mijn eigen moeder des te meer. Heel veel dingen die ik vroeger altijd anders dacht te gaan doen, doe ik nu precies  zoals zij vroeger deed. Voor je moeder blijf jij altijd een kind, of je nu 4 of 40 bent. Een moeder geeft je soms een duwtje in de goede richting, maar vangt je ook weer op als het nodig is. Regelmatig bel ik mijn moeder voor een gezellig praatje, maar minstens zo vaak ook voor advies. Bij je moeder mag je altijd jezelf zijn. Soms kwetsbaar en vooral heel puur. Wat heerlijk om af en toe weer dat kleine vogeltje te zijn dat omarmt wordt door de warme vleugels van haar moeder. Ik hoop dat ik dit gevoel nog heel lang mag koesteren.

Bij deze wil ik dan ook even stilstaan bij alle moeders die geen moeder meer hebben. Natuurlijk kan niets dat gemis goed maken, maar ik hoop dat jullie wat extra kracht putten uit de sterke vleugels waarmee jullie je eigen kinderen kunnen omarmen.

Een fijne Moederdag!

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je