{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het missen van momfriends

Afbeelding blog 'Het missen van momfriends'

Toen ik van de week mijn dagelijkste rondje instagram deed kwam ik een post tegen van @loiskruidenier. Mocht je haar nog niet kennen, neem zeker een kijkje want ze schrijft de meest mooie teksten. Ook deze keer weer. Deze post ging over het hebben van mom friends en dat elke moeder er in ieder geval een nodig heeft. Zo als altijd beschreef ze het zo goed. Maar waar ik mij normaal gesproken vaak herken in haar teksten schreef ze dit keer juist over iets wat ik heel erg mis. Mom friends. Ik heb helemaal geen mom friends. En dat kan soms best eenzaam zijn.

Surround yourself with people who get it

Voordat ik moeder werd had ik eigenlijk helemaal niks met baby’s. Ik had ze niet in mijn omgeving en wist er dus ook vrij weinig van af. Het moederschap is allemaal ontzettend nieuw voor mij en daar komen onzekerheden en veel vragen bij kijken. Ik merk dat ik vaak de behoefte heb om met iemand te praten. Om mijn gedachtes en onzekerheden te delen. Om advies te vragen. Of om gewoon even lekker te klagen. Nou is het natuurlijk niet zo dat ik niemand heb om mee te praten want dat kan ik heel goed met mijn vriend, mijn moeder, zusje en met mijn beste vriendin. Maar dat is toch anders, want hun zien het niet vanuit ‘het moeder’ zijn. Ik merk dan toch dat ze het niet altijd even goed begrijpen wat ik probeer te zeggen, ook al doen ze nog zo goed hun best. Want dat doen ze echt! En het is ook volkomen logisch! Mijn moeder ziet het misschien nog het beste vanuit mijn kant en logisch want zij is ook moeder. Maar ook daar merk ik dat ze soms zo anders denkt. Het is zo’n andere tijd nu en voor haar ook zo lang geleden. Zelfs ik weet nu al niet meer precies hoe mijn kraamweek precies ging, dus laat staan over 28 jaar. Naast dat ik voor mijzelf heel graag momfriends zou willen hebben omdat het af en toe gewoon zo fijn is om te horen dat je iets goed doet en dat bepaalde dingen er echt bij horen en andere moeder het net zo ervaren lijkt het mij ook gewoon heel erg leuk voor Jasmijn. Dat ze kan opgroeien met andere kindjes. Want hoe leuk zou dat zijn? Dat ik gezellig kan bijkletsen met een vriendin en de kids samen kunnen spelen. 

Maar gelukkig bestaan er platforms zoals Instagram en Mamaplaats. Waar zo ontzettend veel lieve moeders zitten en waar ik zo veel leuke en fijne gesprekken gevoerd heb. Ook deze week, toen ik op Instagram een soort gelijk bericht plaatste. Ik kreeg zulke lieve berichtjes. Van moeders die het herkende maar ook van moeders die gewoon even wouden laten weten dat ik hun altijd een berichtje mocht sturen. Dat is toch mooi! De mom friends in real life gaan er vast komen, maar tot die tijd ben ik hier al heel erg blij mee!

Heb jij mom friends?

Liefs Kim

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je