{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het Mamaplaats doorgeeflijstje

Het doorgeeflijstje dat bij verschillende bloggers terecht is gekomen wordt verspreid en kwam dus ook bij mij terecht.

Afbeelding blog 'Het Mamaplaats doorgeeflijstje' Achtergrond blur afbeelding

Van Elke kreeg ik een lijstje toegestuurd. Of ik dit wil invullen op mijn blog? Hmmm.... Ik ben niet zo van de lijstjes, kan er te weinig in kwijt. Maar ik heb het toch gedaan, al heb ik er wel een persoonlijke touch aan gegeven door wat vragen weg te laten en andere vragen toe te voegen. Wie weet komt er nog een vervolg! 

Beschrijf jezelf in vijf woorden:

Mama, liefdevol, geduldig, eerlijk en chaotisch.

Is er iets waar je spijt van hebt dat je wél of juist niet gedaan hebt?

Natuurlijk zijn er dingen die ik liever anders had willen doen. Keuzes die niet goed uitpakten of knopen die ik niet heb doorgehakt. Toch denk ik dat als ik keuzes terug kon draaien ze meteen effect hebben op heel veel andere dingen. Het staat nooit op zichzelf. Als ik mijn relatie eerder had beëindigd, dan was Dunya er misschien nooit geweest. Dus spijt..... Ja spijt dat ik de verkeerde mensen heb vertrouwd, dat ik me door sommige mensen heb laten gebruiken. Geld geleend aan mensen die het nooit meer terug zullen geven. Dingen verteld waar iemand misbruik van heeft gemaakt. En spijt dat ik over me heen heb laten lopen, ten koste van mijzelf. Maar al die dingen hebben me gemaakt tot wat ik nu ben. Ik heb ervan geleerd. Niet dat het me niet nog eens zal overkomen, vast wel. Maar toch ben ik er wel sterker van geworden.

Welk gerecht kun jij het beste klaarmaken?

Ik hou niet zo van koken. Maar het liefste maak ik stamppot. We verheugen ons op de boerenkool die binnenkort eindelijk weer in de winkels ligt. Heerlijk!

Een goede moeder is... (maak de zin af):

Een moeder die onvoorwaardelijk van haar kind houdt en het altijd in zijn/haar waarde laat. Die daardoor zo goed mogelijk voor haar kindje zorgt op alle gebieden, maar die ook kan toegeven dat dingen niet goed gaan en daar hulp voor durft te vragen. Daarbij is het belangrijk dat een moeder ook goed voor zichzelf zorgt. Tijd voor zichzelf maakt of soms iets koopt wat ze zelf nodig heeft, in plaats van alleen spullen voor haar kind te kopen. Ik moet dus nog een boel leren. Onvooraardelijke liefde heb ik wel, maar goed voor mezelf zorgen is een stuk moeilijker!

Op wie ben je jaloers en waarom?

Op mensen die goed overzicht kunnen houden en hun huis netjes aan kant hebben zonder teveel moeite. Op mensen die een huis met kasten hebben en een eigen slaapkamer voor de kinderen. Lijkt me superhandig en leuk voor Dunya.

Wat ligt er altijd in jouw koelkast?

Meestal komkommer, chocomel en boter. Vaak ook wel wat lekkers, maar dat wisselt.

Zou je liever twee keer zo slim zijn of twee keer zo mooi?

Ik zou kiezen voor twee keer zo slim. Maar Dunya misschien niet. Die zegt dan “slim ben ik al”.Maar ik vind het allebei niet zo nodig. Ben liever gewoon zoals ik ben. Al zou ik wel wat dingen aan mezelf willen veranderen, maar dat gaat niet zozeer over mooi of slim.

Wat is jouw slechtste gewoonte?

Geen orde houden in mijn huis. Teveel spullen, teveel rommel, te weinig ruimte. En toch blijven kopen... En teveel snoepen. Ik vind mezelf veel te dik, maar kan er gewoon niet mee stoppen.

Wie kent jou het beste?

Dunya kent mij door en door. Ze voelt mijn emoties aan en weet hoe ze moet reageren. Daardoor ben ik ook heel open naar haar, zodat ze weet wat er speelt.

Wat is jouw favoriete serie?

Moordvrouw, Flikken, Flikken Rotterdam en GTST en natuurlijk Spangas. Dat vinden we allebei geweldig.

Kiezen: onbeperkt geld of onvoorwaardelijke liefde:

Dan kies ik onvoorwaardelijk voor onvoorwaardelijke liefde.

Wat is het eerste dat je zou doen als je de loterij zou winnen?

Een lang weekend Disneyland Paris boeken voor mij en Dunya. Dat zou een onvergetelijke ervaring worden voor ons samen.

Geloof jij in karma?

Ik geloof dat als je anderen onrecht aandoet, er vanzelf een moment komt dat je zelf iets meemaakt wat je aan het denken zet. Soms heel snel, soms pas veel later. Maar ik denk ook dat iedereen weleens onrecht tegenkomt. Dus ik zie het niet zozeer als een straf, maar wel als een leermoment.

Wat was jouw favoriete programma toen je nog een kind was?

Ik denk Sesamstraat. Er was ook een serie die heette geloof ik Candy Candy. En Heidi en de Fabeltjeskrant, Bolke de Beer en de Bereboot.

Wat is het beste cadeautje dat je ooit hebt gehad?

Ik ben ontzettend blij met cadeautjes die Dunya zelf uitzoekt voor mij.

Welk kinderboek vond je als kind het leukste?

Volgens mij was dat Jaap en Gerdientje. Ik had er zo’n dik boek van, een verzamelbundel denk ik. Maar ik las ook graag de boeken van Floortje Bellefleur en Marjoleintje van het pleintje. En de Olijke tweeling. Dit gaat Dunya dus echt niet lezen! Die leest liever niet, maar als ze leest kiest ze liever boeken over Dolfijnen of Dolfje Weerwolfje.

Wat zou je droombaan zijn?

Het liefst zou ik werken met asielzoekerskinderen, op onderwijsgebied. Maar het leukste van het onderwijs vind ik wel het RT werk, dus met kinderen apart werken of in kleine groepjes. Dan bouw je een bijzondere band op met kinderen. Maar daarnaast zou ik wel een baantje willen als blogger. Heerlijk, verhalen schrijven over Dunya en daar mijn geld mee verdienen. Ook vind ik leesbevordering erg leuk. Dus iets met stimuleren van voorlezen en kinderboeken en spelletjes met woordenschat voor NT2 kinderen bijvoorbeeld spreekt me erg aan.

Wat betekent bloggen voor jou?

Bloggen is mijn hobby, maar het gaat dieper dan dat. Een uitlaatklep, een manier om mijn belevenissen met andere te delen. Omdat ik niet zo’n prater ben, dus niet zo snel allerlei dingen ga vertellen, schrijf ik het op. Dan kan ik het toch kwijt en wie het interessant vindt kan het lezen. Ik probeer ook wel wat breder te schrijven, niet alleen over wat we gedaan hebben, maar ook wat meer de diepte in te gaan. Soms voeg ik dan ook wat informatie toe, zodat mensen er ook wat van kunnen leren. Maar dat lukt niet altijd en ik schrijf vooral voor mijn plezier.

Ik laat het aan iedereen zelf over of ie dit lijstje wil invullen. Dus wie het leuk vindt kan het lijstje zo overnemen, of aanpassen aan haar eigen stijl en invullen. Ik ben benieuwd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je