{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het loopt weer lekker soepel...

Afbeelding blog 'Het loopt weer lekker soepel...' Achtergrond blur afbeelding

De wekker gaat. Het beloofd weer een druk dagje te worden. Mijn wekker gaat altijd veel te vroeg, zodat ik hem nog een paar keer weg kan drukken. Het is 06.45 uur. Nog donker buiten maar de dag gaat beginnen. Ik stap uit bed en loop de badkamer in. In de eerste instantie wil ik meteen gaan douchen. Als ik langs de spiegel loop kom ik tot de ontdekking dat ik gister avond mijn haar heb gewassen. Dat is niet een gevalletje: Laten opdrogen en niks meer aan doen. Dat wordt dus eerst m'n uitgefohnde afrotje temmen. Pfff.. helemaal geen tijd voor. Iedereen slaapt nog en dat wil ik nog even zo houden. Het gaat namelijk allemaal het snelst als ik niet constant. mama, mama, mama om me heen hoor. Terwijl ik beneden mijn haar zit te stylen hoor ik de eerste naar beneden komen. Het is Jack, die is heel nieuwsgierig naar wat Sinterklaas in zijn schoen heeft gestopt. Het loopt al tegen 07.30 als ik klaar ben met mijn haar. Jack moet snel douchen, ondertussen kijk ik wat hij aan moet. Iets wat niet gestreken hoeft te worden want dat ga ik al helemaal niet meer redden. Het word een voetbalpak. Als ik 300 keer gevraagd heb of hij er onder de douche vandaan wil komen is Jayden aan de beurt. Hij is vrij vandaag maar hij moet wel mee naar school. We hebben namelijk een afspraak om 08.45 met de juf. We krijgen zijn voorlopig advies te horen voor de middelbare school. Ook Jayden zijn kleren heb ik uiteraard niet klaar gelegd gisteravond. Ik sta druk in een stapel met schone was die nog niet is opgevouwen te graaien. Ik ben voor hem ook opzoek naar een voetbalpak. Doordat die stapel was zo groot is duurt het 5 minuten voordat ik het pak compleet heb. Het is 08.00 uur en ik ben nog steeds niet gedoucht. Dat doe ik in een record tempo. Als ik uit de douche stap bedenk ik me dat ik nog geen brood uit de vriezer heb gehaald. Half naakt ren ik naar beneden om vliegensvlug dat brood op een bordje te laten ontdooien. Zal mijn geluk weer zijn dat de overburen net de deur uit stappen en mij in me halve nakie voor hun ontbijt krijgen. Dat blijft me gelukkig bespaard. Ik kleed mezelf snel aan. Dat make-upje komt later wel. Het is nog ochtend maar ik kijk nu al uit naar het eind van deze dag. Ik moet het haar van de jongens nog doen en in de haast vergeet ik dat ik nog gel in mijn handen heb, in plaats van Nivea creme. Die gel smeer ik op Jayden z'n gezicht. "Mammmm, serieus???" We kunnen er om lachen. Het valt me mee dat ik vandaag niet mis grijp naar pakjes drinken of schoolkoekjes . Daarna kunnen we eindelijk het pand verlaten. Op naar school. Jack breng ik snel naar z'n klas vervolgens gaan Bas, Jayden en ik naar de afspraak met de juf.

Terug thuis is Amber bijna klaar. Ze begint vandaag om 10.30 en Ik breng haar naar school. Op maandag probeer ik altijd boodschappen voor de hele week te halen. Ben ik trouwens de enige zeikerd? Elke keer ben ik weer verbaasd als ik bij die kassa kom. Wat ben ik iedere keer een hoop geld kwijt voor heel weinig spullen, lijkt wel steeds duurder te worden. Maar oké.. thuis aankomen hoor ik de wasmachine boven roepen. Snel een was eruit. Wat in de droger moet gaat in de droger en wat opgehangen moet worden dat hang ik op. Ik heb m'n jas nog aan.. (stel me alsjeblieft gerust en zeg dat nog meer van jullie soms nog met jullie jas aan het huis opruimen.) Als ik de boodschappen wil uitpakken en ik de koelkast opentrek, zie ik al dat het niet gaat passen. Er zit niks anders op dan de koelkast leeg te halen, wat dingen weg te gooien en hem ook gelijk maar weer een schoonmaak beurtje te geven. Als ik op de valreep nog een kopje koffie wil drinken om 3 minuten bij te komen van de heftige ochtend, geeft het koffieapparaat aan dat het opvang bakje vol zit en het water reservoir leeg is. Laat maar, ik neem wel genoegen met alleen de gedachte aan een kopje koffie.

Om 12.50 moet ik de deur weer uit, Amber is om 13.20 klaar. Ze moet vandaag voor het eerste stage lopen, dus ik haal haar uit school en zet haar bij haar stage adres af. Ik kan geen moment treuzelen want om 14.00 uur moet Jack uit school gehaald worden.

Het is ongeveer 14.30. Jack ploft op de bank, kijkt even tv onder het genot van een hapje en een drankje. Ik doe snel een rondje in het huis. Die stapel was die moest worden opgevouwen blijft nog steeds onaangeraakt, dat ga ik niet redden want voor ik het weet is het al 15.15 en ben ik Jack z'n schoenen alweer aan het aan doen. Hij moet om 15.45 in het zwembad liggen, de zwemlessen zijn na een korte stop weer begonnen. We mogen nu door Corona niet blijven kijken, ik doe naar hem toe alsof ik dat heel vervelend vind maar het komt me eigenlijk super goed uit. Als ik het zwembad uit wil lopen kom ik tot de ontdekking dat ik mijn telefoon kwijt ben. Zweet breekt me uit, hij ligt ook niet in het hokje waar ik net met Jack stond. Ik vraag bij de balie of ze mij misschien even kan bellen. Hij gaat over maar we horen geen geluid. Hopelijk ligt hij in de auto... óók niet. Ik kan het me haast niet voorstellen, aangezien dat ding aan mijn hand vastgeplakt zit maar ik hoop dat hij thuis ligt. Als Max Verstappen rij ik terug naar huis, ik zet de auto geen eens op de oprit, ren naar binnen. Gelukkig hij ligt thuis. Alsof ik een plaatsje in het Guinness Book of Records wil veroveren sta ik m'n aardappels te schillen. Over 40 minuten moet ik terug zijn bij het zwembad, maar voor die tijd moet het eten ook klaar zijn want Jayden moet om 17.15 / 17.30 richting de voetbal en moet dus voor die tijd gegeten hebben. Ik red het om binnen die 40 minuten een boerenkoolstampotje mét uitgebakken spekjes en een rookworst klaar te zetten. Jayden zijn eten schep ik op, z'n trainingskleding leg ik klaar en vertel hem dat zijn eten opgeschept en al op het aanrecht staat. Hij moet nog even zeuren dat ik te strakke voetbal sokken heb gepakt en hij geen trek heeft in boerenkool. Door de haast die ik heb word m'n lontje korter en roep "Weet je waar ik geen trek in heb, in dat gezeik van jou. Je eet gewoon je bord leeg" Ik pak wel nog even snel andere sokken voor hem, dat dan weer wel. Eigenlijk moet ik Jayden straks voor de voetbal naar Maassluis brengen, ik ga het echt niet halen en vraag of hij met iemand mee mag rijden.

Snel terug naar het zwembad. Wat een timing, als ik aan kom lopen is Jack nét klaar. Snel aankleden en de auto in. Daar kom ik tot de ontdekking dat ik een oproep heb gemist; Amber. En whatsappje; Mam waar ben je? Ik bel haar terug om te zeggen dat ik vanaf het zwembad onderweg ben om haar op te halen bij haar stage.

Als we thuiskomen is het ongeveer 17.30. Einde van de drukke dag zou je denken. Nee hoor...we eten snel onze prak en ik kleed Jack snel om. Die moet om 18.00 bij zijn voetbaltraining zijn Amber moet om 19.00 aanwezig zijn voor haar training. In de keuken heeft een ontploffing plaats gevonden maar dat ruim ik wel op als ik terug kom. Bas rijd uit de zaak gelijk door om het team van Jack training te geven. Ik ga snel richting huis want ik heb beloofd om het haar van 2 mensen nog even te fatsoeneren.

Als ik terug kom is Bas thuis van de training, de ontploffing in de keuken heeft hij opgeruimd. Jack wil nog even z'n aandacht, Jayden mocht ook mee terug rijden van zijn training en die praat nog 5 kwartier in een uur over iets wat hij heeft meegemaakt en als Amber thuis komt luister ik nog aandachtig hoe haar eerste stage dag is verlopen. Vaak eten ze nog iets van fruit, yoghurt of een boterham. Doordat we zo vroeg eten hebben ze na de training wéér honger.

Na het douchen, kroelen we nog eventjes en dan breng ik de jongens naar bed. Als ik boven kom word ik WEER geconfronteerd met die berg was. Ik kan het niet meer opbrengen. Morgen weer een nieuwe dag...

Liefs Zaraida

Volgens jullie mij ook gezellig op instagram : mama.zaraida

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je