Snap
  • Mama
  • gezondheid
  • afvallen
  • gezond
  • ontzwangeren
  • Lifestyle

Het lichaam van een moeder

Mama struggle

Kennen jullie dat, 8 maanden lang bezig geweest met het geven van flesjes, poepluiers, ondergekotst worden, sprongetjes en slapeloze nachten. Ik probeerde er altijd wel leuk uit te zien en mezelf goed te verzorgen maar opeens is het daar... balende van mijn lichaam, hoe het is geworden. 

Nu heeft mijn lichaam al heel wat te verduren gehad, aankomen, afvallen, jojo, nog meer jojo en vervolgens 50 kilo blijvend afvallen, blij zij met mijn lichaam alhoewel het niet zo strak is als ik zou willen. Vervolgens wordt je zwanger en heb je een mooi babybuikje. Niet heel lang na de bevalling ben je zo goed als op je oude gewicht alleen... nee mijn kleding past niet meer, het zit anders. Mijn heupen zijn nog wat breder geworden, tuurlijk kan wel want die waren al niet zo breed (zadeltassen zoals een lieve Surinaamse meneer mij in Suriname vertelde). Mijn taille is net zo slank als voorheen en mn borsten tjah wat moeten we daar over zeggen. Al met al zie ik heel opeens 8 maanden na de bevalling mezelf in de spiegel en baal ik van mijn veranderde lichaam.

Wisten jullie dat je lichaam breder wordt? Tuurlijk, logisch dat je buik groter wordt maar dat je ribben uitzetten om je baarmoeder te laten groeien en je heupen breder worden omdat je baby door het geboortekanaal moet? Ik had hier om heel eerlijk te zijn nooit over nagedacht en al helemaal nooit over nagedacht dat dit natuurlijk geen elastiekje is wat weer terug veert maar je lichaam in die stand blijft staan.

Tuurlijk heb ik er iets heel moois voor teruggekregen maar het blijft makkelijk om dat op alles te zeggen. Misschien als ik gelijk na de bevalling had kunnen sporten etc. dat mijn lichaam meer in shape was geweest dan het op dit moment is maar van een hb van 5.6 wordt je niet heel gelukkig. Ook weet ik nu even niet waar ik de tijd en motivatie vandaan moet halen om te gaan sporten maar hoe gaan we het dan aanpakken?

Het grappige is dat ik voorheen blogs schreef over voeding, gezondheid en mijn afvalrace wat ook betekend dat ik de nodige kennis heb en echt wel weet wat ik ervoor moet doen om een paar kilootjes kwijt te raken en wat strakker in mijn velletje te gaan zitten. Maar die drempel... die is nog nooit zo hoog geweest! 

Wat gaan we doen? Toch 1 keer per dag mijn lunch vervangen door een maaltijd reep/shake, mijn oude vertrouwde voedingsschema er weer bij pakken of laten we die drempel nog even hoog zijn en wachten we nog een paar maandjes af. Wie vind mijn motivatie terug?

Snap
4 jaar geleden

Hier hetzelfde! Ik moet zo’n 30 kilo kwijt terwijl de hele zwangerschap het hartstikke goed ging ook qua gewicht. Ik zie er nu uit als Surinaamse mama ??‍♀️.

4 jaar geleden

Zooo herkenbaar, hier inmiddels wel al 13 maanden verder en nog geen actie ondernomen (alleen losse vlodders) als je weet wat je gaat doen, deel je het dan met ons. En btw, ik vind dat je er prachtig uitziet.

4 jaar geleden

Mijn lichaam veranderde na elke zwangerschap, inmiddels heb ik het geaccepteerd zoals het is. Ik probeer iedere dag op vaste tijden te eten en ook vaste hoeveelheden. Dus altijd drie boterhammen in de middag en na het eten altijd een beetje yoghurt. Door gelijkmatig te eten heb ik houvast en lukt het mij om slank te blijven. En is mijn hang naar meer weg. En ik beweeg. De hele dag. Straks is het wat warmer, en kun je weer meer gaan fietsen. Zo vliegen die kilo's er vanzelf af. Alle vertrouwen in jou!❤️

4 jaar geleden

Kom op he, als jij goed in je velletje zit krijg je daar ook weer energie van. Probeer je mojo weer te vinden al is het maar elke dag wandelen zoals ik nu doe.. dan heb je in iedergeval het gevoel dat je iets conditioneels doet. En je bent nog steeds prachtig juist omdat je een kindje hebt gedragen en gebaard dat is een topprestatie!!