Snap
  • Mama

Het leed wat Facebook heet

Social media. Iets wat leuk moet zijn maar het krijgt steeds meer een negatief randje.

Facebook het blijft wel een belangrijk item in deze maatschappij.

Vrienden, familie, vage kennissen, mensen van vroeger of mensen die je toevallig eens gezien hebt sturen vriendschap verzoeken. Zodra jij deze accepteert, en daarnaast ook fanatiek alles op Facebook zet kan iedereen mee kijken in jouw leven. Waar jij normaal anoniem op discussies reageert kan nu iedereen incl jouw naasten hiervan van mee genieten.

Bedrijven worden aangesproken op hun service via deze social media's en er worden heuse groepjes gevormd waar 1 of 2 mensen dan bepalen of je daarbij mag horen.

Zo was ik laatst lid van een hele grote groep met een paar duizend leden, een gezellige en fijne groep waar wij vrouwen elkaar advies vroegen, elkaars enthousiastme deelde over 1 onderwerp.

Dragen met draagdoeken.

Maar met strenge regels want verkopen mag daar niet (daar zijn andere groepen voor) en het mag alleen over dragen gaan. Nu had ik daar een vraag gesteld over dragen maar over een goed doel.

Deze werd zonder pardon verwijderd en naderhand een kort en zakelijk bericht op mijn Facebook berichten account, ik voelde me erg aangevallen als persoon. Dit deed ik vanuit mijn hart ik wilde graag helpen. Dus hierop uitte ik mijn frustratie op een vergelijkbare veel kleinere groep. Let wel deze groep is opgericht omdat mensen het soms zo vervelend er aan toe vonden gaan op de andere groep. Maar wat bleek nou de beheerster van die grote groep was lid van de kleine groep en ik werd zonder pardon verwijderd van die groep.

Uitpraten hielp zelf niet meer, terwijl ik nooit kwade bedoelingen heb of heb gehad. Hoe kan 1 iemand zo'n invloed uitoefenen op zo veel duizend mensen.

Zo heerst er nu een kleine oorlog tussen een twee opgerichte groepen in de zelfde stad.

Mensen van de ene groep worden geweerd als ze ook lid zijn van de andere groep, maar andersom is dat dan weer niet.

Is dit nou waar we heen gaan met onze maatschappij, het doet me een beetje denken aan vroeger op de basisschool. Jij mag wel en jij mag niet in ons clubje.

Social media word steeds minder social in mijn ogen op deze manier.

Mensen waar zijn we nou mee bezig, laten we het nou gezellig houden op het internet.

Mensen durven amper nog hun mening te geven, of worden bedreigt door vreemden als ze het wel doen. Als je anoniem wilt blijven ben je zwak, en als je te veel zegt heb je een grote mond en geen respect meer.

Hier ben ik redelijk anoniem. En bewust omdat ik graag mijn ei kwijt wil kunnen zonder beoordeeld te worden. Kijk nou, hoe leuke initiatieven onder moeders zo beladen kunnen worden. 

8 jaar geleden

Ik zal geen namen noemen. Helaas zitten er altijd rotte appels bij elke groep. Zo werd laats iemand zwart gemaakt op een andere groep. En toen ik ze erop aansprak had ik het gedaan. Zoals ik al aangaf ik houd me maar een beetje op de achtergrond. Ik ben niet verslaafd aan Facebook, ik vind het wel heel erg leuk maar geen must. Het is fijn om de dingen te blijven volgen. Hopelijk ben ik snel bevallen hahaha dan laat ik me meer lijden door m'n verstand in plaats van de hormonen. Maar de smartphone tijd zal nooit minder worden, ik denk dat je zelf de meeste controle kunt houden. Als ik er last van heb geef ik het gewoon aan, als wij thuis hier tv kijken dan leggen we de tablets meestal weg.

8 jaar geleden

Ik vind het lastig om me niet toe te voegen aan deze groepen. Juist omdat ik er wel weer heel veel van leer. Het fijne is dat je ook vaak snel antwoord hebt op vragen en daarnaast heb ik wel fijne contacten opgedaan in de buurt door deze groepen. Ik probeer het een beetje van een afstandje te bekijken en niet te veel te vertellen. Je merkt dat mensen makkelijker over je gaan oordelen. Zelfs vrienden hoeven niet alles te weten

8 jaar geleden

Heel herkenbaar, meestal ben ik ook niet zo, maar wat zwangerschapshormonen wel niet allemaal met een mens doet. Ik hen soms zo de must ok te reageren, terwijl ik het veel beter kan laten. Soms haal ik mijn reacties weg. Gelukkig krijg ik juist ook vaak hele positieve reacties en likes. Dat geeft m'n zelfvertrouwen wel weer een boost.

8 jaar geleden

Juist om die reden ben ik geen lid van die besloten groepen. Jij mag bij ons en jij niet, nee dankje. Dan zoek ik mijn heil wel ergens anders. Facebook dient voor mij meer als bron van informatie dan sociale interactie. Want sociaal gaat het er vaak niet aan toe.