{{ message.message }}
{{ button.text }}

het leed dat social media heet

Je profielfoto wijzigen op facebook, waarom nu wel en bij andere gebeurtenissen niet?

Afbeelding blog 'het leed dat social media heet'

.ik scroll over mijn nieuwsoverzicht op facebook en zie alleen maar gewijzigde, in de franse vlag gekleurde profielfoto's.

Ik irriteer me eraan maar ga bewust geen discussie aan omdat ik daar geen behoefte aan heb en weet dat ik op onbegrip ga stuiten. Tot gister een vriendin zei 'hey waarom heb jij je profielfoto niet veranderd'? Ik vertelde waarom niet. 

Waarom zou ik mijn profielfoto moeten wijzigen om te laten zien dat ik met de slachtoffers en nabestaande mee leef? Iedereen leeft met hun mee lijkt mij, daarvoor hoef ik mijn profielfoto niet te wijzigen, meeleven zit in mijn hart niet in social media. Mensen die denken dat ik niet mee leef puur omdat ik mijn foto niet wijzig vind ik nogal kortzichtig, dan doe je het toch meer zodat iedereen kan zien dat je mee leefd. Ik vind dat onnodig en doe er niet aan mee.

Mijn voornaamste reden is omdat het mij boos maakt, dit is de 2de keer (le suis charlie, gekleurde profielfoto) dat heel facebook vol staat door aanslagen in frankrijk. Waar waren alle gewijzigde profielfoto's bij bv de eerste aanslagen in syrie jaren geleden? Zijn die mensen minder waard omdat het geen europeanen zijn? Verdienen hun geen steun? Nee hun worden in deze tijd uitgekotst (in mijn volgende blog ga ik er dieper op in over mijn oordeel over de vluchtrlingen).

Dagelijks worden mensen toegetakeld, vermoord op de meest gruwelijke manieren en ja ook met name daar IS maar hier word geen word over gerept. Dit komt met name door de media die vol staat zodra er wat in europa gebeurd maar zo goed als radiostilte houd zodra het andere landen betreft. 

Ik en meerdere met mij zijn er al achter hoe kortzichtig en doordacht de media bezig is en ik hoop dat langzaam aan iedereen dit in gaat zien want het maakt de wereld kapot op een sluwe manier, haatzaaierij!! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je