Snap
  • Mama
  • middagslaapje

Het leed dat 'overdag-niet-slapen' heet.

"Pak goed je rust hoor, ga lekker slapen als de baby overdag ook slaapt.". Heel lief bedoeld en ik ben het ermee eens. Maar mijn zoontje denkt daar anders over. Slapen? Daar heeft hij geen tijd voor!
6 jaar geleden

Heel herkenbaar. Mijn zoontje had hier ook last van. Overdag nooit slapen, in bed leggen lukte al helemaal niet overdag, dan krijste hij alles bij elkaar. ‘s Avonds lukte dat wel, maar pas als hij al in onze armen in slaap was gevallen en meestal lukte dat pas rond 22/23uur. Uiteindelijk bedacht ik dat het zo niet langer kon, en als laatste redmiddel maakte ik een afspraak met de osteopaat, hij was toen 11maanden. Een gouden zet! M’n zoontje z’n vlucht en vechtzenuw bleek altijd op scherp te staan, waardoor hij zich niet kon ontspannen(waarsch door de druk vd bevalling). Na 1 consult had ik een heel ander kindje thuis. Slapen ging al snel beter, hij kwam ook vaker relaxt bij me zitten en hij was veel rustiger. Na 5 bezoeken aan de osteopaat had hij nergens meer last van. Hij is nu 16 maanden en een lief gezellig mannetje:)

6 jaar geleden

Herkenbaar! Mijn dochter wilde de eerste 2 maanden ook niet slapen overdag. Hoogstens wat powernapjes van 10 minuutjes. Zodra ik haar neerlegde werd ze wakker en begon ze te huilen. Iedereen om mij heen zei telkens 'ach als ze snachts maar goed slaapt'. Nou dat deed ze (gelukkig) wel maar overdag met een kind rondlopen dat niet wilt slapen is gewoon super vermoeiend! Ik ben toen begonnen met inbakeren en ik heb een knuffel die het geluid van een hartslag nabootst. En ineens sliep ze! De ene dag wat meer als de andere dag maar ze heeft nu meerdere slaapmomentjes over de dag heen. Ik kijk nu goed naar haar wanneer ze moe wordt ipv vaste bedtijden (gapen, staren, jengelen) dan breng ik haar direct (nog wakker) naar bed: inbakerzak aan, knuffel aan en weg lopen. Soms huilt ze nog 5 minuutjes maar de laatste tijd valt ze steeds sneller in slaap. Misschien heb je wat aan deze tips. In ieder geval heel veel sterkte, ik weet hoe vermoeiend het is!

6 jaar geleden

Achter onze manier moet je je wel echt goed voelen! Wij hebben steeds hetzelfde ritueel gedaan. Het ritueel eindigde altijd met dat hij 10 minuten aan de borst mocht tutten en dan legde mijn vriend hem in zijn bedje. Als hij dan nog niet sliep dan lieten we hem maximaal 10 minuten huilen en dan weer opnieuw beginnen totdat hij in slaap viel. Op een gegeven moment viel hij dan steeds sneller in slaap. Eigenlijk had hij binnen een week wel door wat er van hem verwacht werd. En ik vind het heel belangrijk om hem dingen uit te leggen. Je weet nooit precies wat ze begrijpen en ik merk dat hij hier ook goed op reageert. Heel veel succes in ieder geval! Het eerste jaar is best pittig!

6 jaar geleden

Heel herkenbaar! En inderdaad, ze worden vanzelf ouder en het komt echt wel goed (ooit) ! Tot die tijd zullen de wallen niet verminderen en zal mama haar best doen om wakker te blijven. ?