{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat ontbijten heet…

Studie, werk en mama... Niet altijd even gemakkelijk. Ik heb de laatste tijd, sinds ik weer gestart ben met een avondstudie, weinig vrije tijd.

Afbeelding blog 'Het leed dat ontbijten heet…'

Een lage weerstand zegt de dokter, let op voldoende slaap elke nacht. Uhhhhm, volgens mij heeft de dokter geen kinderen want ik zou niets liever willen dan wat meer slapen maar het kan gewoon niet!!


Maar ja, hoe krijg ik mijn weerstand omhoog..? Sporten doe ik regelmatig (2x in de week spinning) en voeding.. Tsja ik ben een echte Bourgondiër zal ik maar zeggen haha! Vooral borrelen en avondeten vind ik een feestje! Het enige puntje waar ik flink op kan ‘scoren’ wat betreft gezondheid is ontbijten… Dat doe ik nauwelijks. Geen trek, geen tijd en geen zin in. Sowieso brood in de ochtend is niet mijn ding.

Voor mijn werk én studie zit ik dagelijks 3 kwartier in de trein. Flink haasten is het elke ochtend weer om deze te halen dus thuis ontbijten is geen optie. Elke ochtend een verse smoothie, sapje of yoghurtje halen op het station kan mijn portemonnee niet aan (helaas), dus dan wordt het een ontbijtje van thuis meenemen. Drinkontbijt is het geworden in eerste instantie, deze heb ik nu een paar keer gekocht en is gemakkelijk mee te nemen en je zit er flink vol van. Helaas zijn de verpakkingen voor mij erg groot, vaak 500 ml! Tuurlijk zit je daar vol van... En tegen de tijd dat ik in de trein naar huis zit is het restje niet meer lekker, veel te lang buiten de koelkast gestaan.

Maar… nu heb ik iets nieuws ontdekt, op aanraden van een vriendin. Zij drukte me op het hart dat alleen vloeibaar ontbijten niet goed is... Elke ochtend drinkt zij een klein pakje Optimel (schoolreisje verpakking) en iets van fruit. De ene keer een appel, dan weer druiven of plakjes ananas. Allemaal snel te bereiden en lekker als ontbijt. Die kleine pakjes Optimel blijken ook buiten de koelkast langer houdbaar én lekker. Klinkt perfect voor mij, zo kan ik ook op de weg terug nog iets drinken.

Op naar de supermarkt en meteen een sixpack gekocht, er zijn verschillende smaken: aardbei-framboos en perzik-abrikoos. Die laatste smaak vind ik echt het lekkerst, dus die in kleine pakjes aangeschaft en de aardbei-framboos in een groter pak voor thuis. In het weekend eet ik naast mijn ‘treinontbijt’ ook een cracker met kaas. Goed begin van de dag zo ;)

Er is trouwens een actie nu bij die pakjes Optimel. Je kunt kaarten winnen voor een pretpark of dierentuin. Zou best fijn zijn, want die prijzen van pretparken tegenwoordig… Hier kun je meedoen: http://bit.ly/optimelpakjeuitje

Wat eten jullie in de ochtend? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je