{{ message.message }}
{{ button.text }}

het leed dat moedermaffia heet

Afbeelding blog 'het leed dat moedermaffia heet'

Halloo luitjes! Het is alweer een tijdje geleden but I'm back! Dit keer met een wel heel gezellig onderwerp namelijk over die vooroordelende, zelfingenomen moeders die andere moeders op hun tekortkomingen wijzen. Yup de wel bekende ''moedermaffia''! Eerlijk ik heb een ontzettende hekel aan mensen die andere vertellen hoe ze iets moeten doen. 

Je hebt verschillende soorten moedermaffia.. zo heb je bijvoorbeeld de draagdoekenmaffia en borstvoedingmaffia. Onderwerpen die het ook altijd lekker doen zijn bevalingsmethode, vaccinatie, kinderopvang en werken in combinatie met een gezin.

Het begint eigenlijk al het moment dat je zwanger bent en tot de dag van vandaag (Zoë is bijna 3) gaat het gewoon door voornamelijk hier op social. Iedereen heeft altijd maar een mening. Er zijn al verschillende onderzoeken naar dit ''ontremmingseffect'' gedaan, dat online optreedt. Mensen voelen zich op het internet veiliger en minder gebonden, en durven zich daardoor meer te uiten. Iedereen floept er maar van alles uit, zo kreeg ik laatst de opmerking: ''drinkt jouw kind nou Fristi met de lunch''? UUH JA ze ontbijt ook met donuts en in de avond krijgt ze dagelijks patat.

Mensen waar gaat dit nou nog over!? We weten toch allemaal dat opvoeden niet makkelijk is. Voor welke opvoeding je ook kiest, uiteindelijk willen we allemaal maar een ding: dat onze kinderen gelukkig zijn, de weg ernaartoe is voor iedereen anders. Leven en laten leven.  

Tip van flip: Wees eerlijk naar andere ouders toe als zij naar jouw mening vragen, maar houd je ongevraagde advies voor je. Zelf benadrukte ik altijd dat zij de keuze moeten maken die het beste bij hen past.

Liefs Maxim

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je