{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat "Kerst vieren" heet.

Hoe/Wat/Waar/Hoeveel ?? Kerst en al het georganiseer er omheen. Nogal een gedoe al zeg ik het zelf.

Afbeelding blog 'Het leed dat "Kerst vieren" heet.'

Rond deze dagen word iedereen altijd zo lekker emo en krijgen we een gevoel van samenhorigheid. Ook al is dit gevoel vaak lekker nep en alleen onder het mom van "Kerst".

Ik kom zelf uit een zo genaamd gebroken gezin, ouders gescheiden. Bij mijn moeder en vol broertje opgegroeid die op mijn 18de naar het buitenland zijn geëmigreerd.

Mijn vriend idem, gescheiden ouders. En geen enkel contact met vader en zijn nieuwe gezin.

Dus je voelt hem vast al wel aankomen.... Waar vieren we Kerst dit jaar??

Vroeger was het best makkelijk, 1 dag bij papa en 1 dag bij mama. Toen ik ouder werd, kwam er ook een stapavond bij. En na mijn 18de of de hele kerst bij mama in het buitenland of 1 dag bij papa en andere dag familie van mama en stappen. Sinds ik met mijn vriend ben is het een stuk lastiger want naar zijn familie moeten we natuurlijk ook. En dan wordt het een gepuzzel. Dat is nog redelijk te overzien tot nu... Sinds we onze tweeling hebben is het zo'n geregel en geplan met kerst. Want iedereen wil het samen vieren, wat heel fijn en leuk is maar zooooooo onhandig.

Vandaar dat wij dit jaar 3 dagen op en neer aan het racen zijn. Kerstavond gezin van mijn vriend, 1 kerstdag familie van mijn moeder en tweede kerstdag naar mijn vaders gezin. Owja en heb ik al verteld dat we voor iedere dag iets moeten koken/bakken/braden. Jaja, iedereen levert een bijdrage aan het kerstmenu.

HELP!!!

Dit moet toch echt anders kunnen, pffff. Volgend jaar doe ik dit niet meer!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je