{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat borstvoeding heet. Bloed, zweet en tranen.

Oké, klinkt misschien heftig maar die eerste weken borstvoeding vond ik echt pittig!

Afbeelding blog 'Het leed dat borstvoeding heet.
Bloed, zweet en tranen. ' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer je zwanger bent komt al snel de vraag of je borstvoeding wilt geven. Ja dat wilde ik wel want ze zeggen immers dat dit het beste voor je kindje is en daarnaast zitten er voor jezelf ook veel voordelen aan. Na alle verhalen heb ik dat borstvoeding geven denk ik een beetje geromantiseerd. Maar man, wat vond ik het pittig!! 

Die eerste dagen stuwing. Ik kon alleen nog maar op m'n rug liggen en gebruikte koolbladeren om de stuwing wat te verminderen. 

Daarnaast heb ik een kindje die het heerlijk vind om lekker bij mama te tutten en te sabbelen. Dus wat deed ze vaak... Aanleggen en aanhappen ging goed maar dochterlief liet los om halverwege toch te denken oh nee ik wil toch nog blijven drinken/sabbelen en dus weer aan te happen maar dan dus niet goed en zoekend (hierbij kon ze zelfs haast een grommend geluid maken... Ik dacht wtf heb ik op de wereld gezet haha) Als ze dit deed aaaggghhh tenenkrommend. En de oorzaak van tepelkloven. 

Het elke 2 uur aanleggen, vermoeidheid, de stuwing, kloven, toeschietreflex, harde plekken in de borst . Ja het was letterlijk bloed, zweet en tranen. 

En dan zeggen mensen tegen je 'geniet ervan he'! Nou ik weet niet onder welke steen jij vandaan komt maar ik geniet hier niet van hoor! 

Gelukkig heb ik dit al snel bij de kraamverzorgster neergelegd. Zij heeft vanaf het begin zo goed geholpen, echt waar zonder haar was ik er denk ik mee gestopt. Ze heeft m'n borsten zelfs gemasseerd tijdens dat mijn dochtertje aan het drinken was zodat de harde plekken eruit gingen. Tja je bent alle schaamte voorbij ;) 

En uiteindelijk werd de borstvoeding toch nog een succes verhaal en kon ik er echt van genieten. Ik zie het nu nog steeds als een fijn momentje samen met mijn dochtertje. Ik ben blij dat ik doorgezet heb maar snap ook heel goed dat er vrouwen zijn die stoppen met borstvoeding om verschillende redenen. En dat is ook oké! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je