{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het komt goed

Het is even geleden dat jullie van mij hoorden, maar daar ben ik weer.

Afbeelding blog 'Het komt goed' Achtergrond blur afbeelding

Ik krijg vaak de vraag hoe het met me gaat. Vaak antwoord ik: 'rustig aan'. Soms weet ik niet goed wat ik moet antwoorden. Er zijn dagen dat het echt beter gaat. Dat ik het gevoel heb mijn huishouden wat meer onder controle te hebben. Maar als het dan even niet gaat, dan is het echt een diep dal.

Zoals gisteren. Ik was een dag alleen thuis. Man aan het werk. Kinderen naar de opvang. Ik had lekker kerstmuziek aangezet. En de kerstboom neergezet. Ik genoot er echt van. Maar 's avonds was het echt weer foute boel. Een paniekaanval, tot overgeven toe. Waarom? Geen idee. Heel naar. Ik schrik van mezelf en mijn gedachten op zo'n moment. Ik schaam me er ook voor.

Regelmatig vertel ik mezelf dat het goed komt. Dat ik weer de oude zal worden. Ik weet ook wel dat er een tijd komt dat ik dingen uit het verleden verwerkt heb. Dat ik alles weer kan handelen. Maar soms voelt die tijd teleurstellend ver weg. Wat wil ik graag weer werken. Mijn taken in de kerk oppakken. Bij de kinderopvang in de oudercommissie. Mijn huis zelf schoon en strak hebben. Niet om niks tegen de kinderen uitvallen. Geen oppas vinden om naar de psycholoog of arbo-arts te gaan. Gewoon normaal te zijn.

Het is een strijd. Die ik ga winnen. Elke dag is weer een dag dichterbij. Ik kijk er ook positief tegenaan. Ik leer lessen die sommige mensen nooit leren of pas als ze vijftig zijn. Ik leer mezelf beter kennen. Ik leer mijn grenzen aan te geven en te bewaken. Ik leer trots te zijn op mezelf wanneer gewone dingen lukken. Ik leer te genieten van de kleine dingen. Dat is fijn. Ik leer minder hoge eisen te stellen. En dat wil ik mijn kinderen ook meegeven. Geniet van de kleine dingen.

Mijn kinderen zijn ook echt lichtpuntjes. Mijn oudste met haar leuke zinnen en grapjes. Mijn jongste die zo graag kroelt. Mijn lieve man bij wie ik kan huilen en lachen. Mijn schoonouders waar ik mij zo welkom en eigen voel. Mijn familie die er ook voor mij is. Vrienden die voor me klaar staan, met wie ik dingen kan delen en gezellige dingen kan doen. Er zijn zoveel mooie dingen. Ik leer ze nu te zien. Te waarderen. Te koesteren. Dat is heel wat waard.

Het jaar 2017 is voorbij gevlogen. Nog een maandje en dan is het alweer 2018. Het jaar waarin ik zeker te weten beter zal worden. Met vallen en opstaan. En dat ik oké. Als je nooit valt leer je ook nooit om op te staan. Ik zie er naar uit dit jaar achter me te laten en een nieuw jaar te beginnen. Samen met God, waar ik ook thuis ben. Waar ik kan schuilen. Die mij door en door kent. Waar ik een Geliefd Kind mag zijn. Voor en door wie ik perfect ben. Met die wetenschap en omringt door alle lieve mensen om mij heen kan ik echt zeggen: Het komt goed.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je