{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het kinderfeestje-Uit of thuis?

De meeste kinderen mogen als ze 5 jaar worden het eerste, echte kinderfeestje geven. Hoe organiseer je dit en doe je het uit of thuis?

Afbeelding blog 'Het kinderfeestje-Uit of thuis?'

Je kind wordt bijna 5 jaar! Tijd voor het allereerste, echte kinderfeestje. Al weken kijkt je kind er naar uit, maar dat geldt stiekem niet voor jou, want hoe organiseer je zo`n feestje? En vooral: waar vier je het? Uit of toch maar thuis?

Het allereerste kinderfeestje

Onlangs hebben wij het eerste echte kinderfeestje van de jongste dochter gevierd. De kinderen hebben cakejes versierd, broodtrommels gepimpt, paaseieren gezocht, kroontjes gemaakt en poffertjes gegeten. Heel simpel, heel goedkoop, maar bovenal heel leuk. Een kinderfeestje thuis is dan ook zeker een aanrader!

Bedenk bij de organisatie van het allereerste kinderfeestje goed dat kleuters nog erg snel tevreden zijn. Thuis is dan ook vaak de beste optie. De vaste ingrediënten? Cake, lekkere dingen om de cake te decoreren ( vergeet vooral de slagroom niet!) en een versierd huis. ( eventueel op thema ) Je hebt veel verschillende, goedkope opties voor een kinderfeestje thuis. Je kunt hierbij denken aan Oudhollandse spelletjes, knutselen ( bijvoorbeeld een t-shirt / canvasdoek beschilderen ) of een speurtocht rondom het huis. Ook simpele dingen als chipskettingen maken met een dropveter en chips is vaak een schot in de roos. Mooi weer? Ga lekker picknicken in de tuin of in het park.

Hoeveel kinderen uitnodigen op een kinderfeestje?

Natuurlijk mag iedere ouder zelf bepalen hoeveel kinderen er worden  uitgenodigd. Veel mensen houden hierbij de leeftijd van de jarige aan ( eventueel plus 1 ). Vooral bij het eerste kinderfeestje is het niet aan te raden om een hele grote groep uit te nodigen. Dat is namelijk voor zowel de kinderen zelf als voor jou ( of jullie ) vaak te druk. Nodig je wel veel kinderen uit? Zorg dan altijd voor voldoende ( extra ) hulp.

Hoe lang duurt een kinderfeestje?

Voor het eerste kinderfeestje is 2,5 tot 3 uur al meer dan genoeg. Voor oudere kinderen kun je het langzaam opbouwen naar 3,5-4,5 uur.

Het kinderfeestje voor iets grotere kinderen

Niet alle ‘iets grotere kinderen’ vinden thuis cake versieren of knutselen nog leuk. Ook buitenshuis zijn dan diverse leuke mogelijkheden voor een kinderfeestje. Wat dacht je van discobowlen, de bioscoop,de Ontdekhoek of een bezoekje aan een bakkerij? Een kinderfeestje uit is wel wat prijziger, maar het grote voordeel is dat je zelf weinig voorbereidingen hoeft te treffen en je thuis geen rommel hebt.

Toch zijn er ook voor grotere kinderen genoeg leuke dingen om thuis te doen. Een bioscoopfeestje ( veel popcorn, gordijnen dicht en een leuke film ), een spannende speurtocht of discofeestje is bijna altijd wel een daverend succes!

Wat zijn jouw ervaringen met het organiseren van het kinderfeestje? Ga jij liever uit of blijf je juist graag thuis? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je