{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het is weer eens zo een dag

Sommige dagen gaan als van zelf en bij sommige loopt alles anders dan gepland. Vandaag is zo een dag dus.

Afbeelding blog 'Het is weer eens zo een dag' Achtergrond blur afbeelding

Vanochtend was het allemaal nog prima. Nino was weer vroeg wakker zo als hij meestal is de laatste tijd en dat betekend ook voor ons dat we vroeg uit de veren moeten. Nu moest mijn man werken en konden we daardoor sowieso niet uitslapen dus was het allemaal niet zo een probleem. We hebben lekker gedoucht, ontbeten en papa uitgezwaaid en zijn daarna een beetje gaan spelen. 

Nino was alweer snel behoorlijk moe en begon enorm te zeuren om zijn speen. Toen hij die niet kreeg begon hij te zeuren dat hij naar boven wilde. "Bo" zegt hij dan en wijst naar de trap. Ik vroeg hem of hij wou slapen en toen hij met zijn hele lichaam ja knikte was het mij duidelijk dat ik hem niet lang wakker zou gaan houden. Op naar bed dus. Het wordt de laatste dagen maar niks met dat over gaan naar een dutje. Maar goed we zien wel. Als een kind slaap nodig heeft dan heeft het dan nou eenmaal nodig. In die tijd kon ik wel even aan mijn studie werken dus dat was op zich wel fijn.

Een uur later werd Nino vrolijk wakker en heb ik hem een sinaasappel gegeven. Hij was hier een beetje mee aan het pielen, hij vind namelijk die witte schilletjes helemaal niks. Die probeert hij er dan af te trekken en zegt steeds "bah". Zo schoot het helemaal niet op en er belande meer naast dan in zijn mond. Ik zat er daarom naast om hem een beetje te stimuleren het gewoon op te eten toen het gebeurde. Nino gleed met zijn billen naar voren, een onhebbelijk ding wat hij de laatste tijd opeens doet en voordat ik het goed en wel doorhad gleden zijn billen te ver en gleed hij van zijn stoel af. Hij klapte daarbij met zijn mond vol op de tafelrand. Ik kon hem halverwege opvangen waardoor hij niet ook nog op de grond knalde maar het was eigenlijk al te laat.

Nino zetten het op een huilen en eigenlijk vond ik dat een gerust gevend geluid. Ik was namelijk bang dat hij ook zijn hoofd hard had gestoten en dat het misschien nog wel erger mis zou kunnen zijn. Zijn mond begon akelig hard te bloeden. Zo kon ik totaal niet zien of het bloed uit zijn mond kwam of dat hij een snee om zijn mond heen had.

Nino wou vooral zijn speen en doek. Deze heb ik hem dan maar gewoon gegeven ondanks de bloedmond en hem even op schoot genomen. Daar werd Nino gelukkig direct rustig van. Ik mocht dan wel niet aan zijn mond komen om het bloed weg te halen maar verder kon Nino zelfs alweer lachen. Gelukkig was het dus een stuk minder erg dan ik in eerste instantie bang voor was. Toch besloot ik even mijn man te bellen om te checken of hij vind dat ik er nog naar de huisarts of tandarts mee zou moeten. Hij had zijn telefoon uit staan en zat waarschijnlijk net in een vergadering. Zucht, zul je altijd net zien. Dus besloot ik mijn schoonmoeder even te bellen voor advies. Zij gaf mij aan dat ik het best even kan afwachten tot hij helemaal rustig is en dan moet voelen aan de tandjes, als iets los zit dan is het toch het beste om naar de tandarts te gaan en anders hoeft het niet perse. Oja, en de tip (die ik natuurlijk ook best zelf had kunnen bedenken maar niet op kwam op dat moment) was om een ijsje te geven tegen eventuele zwellingen.

Ondertussen was Nino zo rustig dat ik zijn gezicht weer een beetje kon poetsen. Ik zag daarbij dat het bloed van zijn tand kwam en niet van een snee. De tand lijkt nog stevig te zitten maar als ik eraan kom gaat het weer bloeden dus dat check ik later op de dag nog wel een keer als er al wat heling plaats heeft kunnen vinden. Nino was een half uur later alweer helemaal de oude en zo konden we toch nog op het nippertje naar Muziek op schoot. Ik zelf was er wel best van geschrokken want ik realiseerde mij dat ik helemaal geen noodnummers in mijn telefoon heb als er wel eens iets gebeurt waar hij direct voor naar de eerste hulp zou moeten. Die zet ik er dan vandaag meteen in.

Bij muziek op schoot was Nino helemaal prima en thuis at Nino ook gewoon weer brood met korstjes. Zijn tanden doen hem dus gelukkig geen pijn. Maar mijn ochtend is wel wat anders verlopen dan normaal. De vaatwasser staat dan nog vol met schone vaat en alle vieze vaat staat op het aanrecht. Dat ga ik nu maar even doen nu Nino zijn tweede dutje van de dag doet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je