{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het is nog niet klaar

Een paar maanden na je bevalling heeft eigenlijk niemand het er nog over. Een afgedane zaak. Maar voor mij is het helemaal nog niet klaar...

Afbeelding blog 'Het is nog niet klaar'

Op 22 november 2015 mochten wij het ziekenhuis verlaten. Vandaag een jaar geleden. Ik was nog steeds erg verzwakt door de bevalling en de complicaties, en ik herinner me nog goed dat ik het doodeng vond om naar huis te gaan en het zelf te doen.

In de vijf dagen die Kai oud was, had ik hem nog maar twee keer zelf verschoond en had ik er alleen voor de sier bij gestaan toen hij voor het eerst in bad werd gedaan. Dat eventjes dat ik het vol kon houden om op m'n benen te blijven staan tenminste. Emotioneel was het nog erger. Ik had veel gepraat en veel gehuild, en dat zou nog wel een tijdje zo blijven gaan. De bevalling had een diepe indruk op me gemaakt en nu moest ik het een plekje geven.

In de maanden na m'n bevalling heb ik mijn verhaal meerdere malen gedaan. Het vertellen ervan werd gemakkelijker en de tranen werden minder, maar zelfs na een jaar heb ik er nog best moeite mee.

Een paar maanden na je bevalling is het voor andere mensen ondertussen "wel klaar". Het is gedaan, verleden tijd, een afgedane zaak. Voor mij voelt het helemaal niet zo. Zelfs nu niet. Mijn bevalling heeft een plekje gekregen, en ik geniet iedere dag intens van mijn kleine jongen, maar ondertussen kan ik nog steeds het ziekenhuis niet voorbij lopen zonder even te kijken naar "mijn kamer" daar op de hoek. Voor mij is het nog helemaal niet klaar, en daarom wil ik in mijn volgende blogs schrijven over de periode na mijn bevalling.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je