Snap
  • Mama

Het is maar iets klein....

Hoe fijn is het om iemand blij te maken?! Om de wereld beter te maken begin dan bij jezelf...

De wereld waarin we leven is helaas niet meer zoals hij was... er is veel verdriet, pijn en haat.. maar er zijn gelukkig ook heel veel mooie en vrolijke en lieve dingen die er gebeuren!

Het is winter dus het wordt kouder.. en er zijn veel mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, er zijn ook veel mensen die weinig tot geen geld hebben. Ik stond nog niet zo heel lang geleden in de rij bij de voedselbank daar heb ik bijna 2.5 jaar gebruik van gemaakt en het is super goed dat het er is! Maar wat ben ik blij dat ik het niet meer nodig heb!  Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat ik het gelijk perfect heb hoor... ik moet ook de eindjes aan elkaar knopen en elk dubbeltje omdraaien. Maar ik heb het al beter als eerst en daarom wil ik waar ik kan mensen helpen die minder hebben als mij.

Dit doe ik door kleine dingen:  nu rond de kerstdagen maak ik meestal 1 of 2 kerstpakketjes met eten wat in de kast staat maar niet echt op zal gaan hier. Ook heb ik kleertjes en speelgoed uitgezocht van mijn zoontje en ook kleding van mezelf dit heb ik gedoneerd. Ook heb ik buiten op straat een aantal oude sjaals opgehangen met een briefje eraan voor mensen die het koud hebben dat ze die mogen meenemen (zwervers of mensen die geen sjaal kunnen kopen)  en met zegeltjes van de supermarkt acties waar ik zelf niks mee doe zet ik op gratis facebook pagina's. 

Je kan met kleine dingen al zoveel betekenen voor iemand anders. 

Laat eens iemand voorgaan bij de kassa als je ziet dat de persoon achter je maar 3 dingen heeft... zeg eens goedendag tegen die oude meneer waar je langs loopt of maak eens een praatje met die eenzame oudere buurvrouw... tegenwoordig hebben veel mensen de ikke ikke ikke mentaliteit je merk dat de samenleving minder sociaal wordt en dat komt ook doordat er veel via elektronica werkt.. er zijn nog maar weinig mensen die een buschauffeur begroeten... of voor iemand de deur openhouden...

Om de wereld beter te maken begin dan bij jezelf. 

Behandel een persoon zoals jezelf behandeld zou willen worden.

Straal positiviteit uit en ontvang positiviteit terug.

Iedereen heeft wel eens een slechte dag en je hoeft echt niet elke dag tegen iedereen hallo te zeggen of continu met een grote glimlach op je gezicht rond te lopen (mag wel hoor!) Maar doe iets waar jij je prettig bij voelt.

Xxx

7 jaar geleden

Mooi gezegd en probeer hier zelf ook naar te leven. Voelt goed.

7 jaar geleden

Het gezegde is dus waar; Wie goed doet, die goed ontmoet; Goed bezig en een geweldig mens x

7 jaar geleden

I feel you. Mijn gezin en ik komen (financieel) ook uit een diep gat. Ik waardeerde ook altijd alle kleine gebaren van mensen. Nu het met ons beter gaat probeer ik ook zoveel mogelijk onzelfzuchtige dingen te doen, net als jij! Je hebt zo'n gelijk! Verbeter de wereld begin bij jezelf. Je bent een mooi mens <3