Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Het geheim van de Sint

Voorheen heb ik er nog nooit echt over nagedacht, maar wanneer vertellen jullie het geheim van de Sint aan jullie kinderen? Ik ben benieuwd!

Vanmiddag kwam ik op zolder en ik schrok me een hoedje! (of moet ik mijter zeggen in deze periode) Mijn dochters (3 en net 6 jaar) deden samen met twee vriendinnetjes van 5 jaar verstoppertje en tot mijn grote schrik zag ik dat HET gordijn eraf lag. Even ter verduidelijking: aangezien onze zolder niet helemaal is afgewerkt hebben we een gordijntje aan de schuine wand gehangen om zo een opbergplaats te creëren. Op dit moment doet dit gedeelte dienst als " het pakhuis van Sinterklaas". Toevallig heb ik (samen met Pakjespiet natuurlijk) gisterenavond alle pakjes zorgvuldig ingepakt om de zak van de Sint vervolgens achter het gordijn te plaatsen. Daarbij was ik in de veronderstelling dat ze daar gegarandeerd veilig waren tot pakjesavond. Helaas zagen de kinderen deze plek opeens ook als de perfecte verstop plek... Tot mijn grote verbazing hadden de meiden niets in de gaten en ging het verstop spel gewoon verder. Wat een opluchting!

Het grote geheim van de Sint: Wanneer vertel jij het?

Voorheen heb ik er nooit echt over na gedacht, maar wanneer vertellen jullie het mysterie van Sinterklaas?? Gezien de leeftijd van mijn meiden begin ik daar voorlopig nog niet aan, maar ik ben wel erg benieuwd naar jullie verhalen. Hoe oud waren je kinderen en heb jij het verteld of zijn de kinderen er zelf achter gekomen? (door een vallend gordijntje op zolder bijvoorbeeld).

In ieder geval een fijne Sinterklaastijd voor allemaal!

Wij hebben onze kids nooit mee genomen in dit verhaal. Wij hebben er voor gekozen om vanaf het begin te vertellen dat wij de cadeautjes kopen en zodra ze 4-5 jaar waren kregen ze ook een budget om een cadeautje te kopen voor een gezinslid. We hebben wel altijd sinterklaasjournaal gekeken (dit jaar niet, hadden ze geen zin in). En ondanks dat ze wisten hoe de vork in de steel stak deed dit niets af aan de magie en was het alsnog spannend genoeg allemaal. Met name op school vond ik het heel fijn dat onze kids het konden relativeren wanneer de spanning of gekte te veel werd.

5 jaar geleden

mijn meiden weten dat mama een deel koopt om sinterklaas te helpen. ze zijn 3 en 4, en ze denken echt dat mama de kadoos heeft gekocht en aan sinterklaas heeft gegeven. (ging om fietshelm en kleding) en eerlijk gezegd vinden ze het heel eng en spannend dus sommige dingen heb ik ontkracht. vooral dat we sinterklaas herdenken voor zijn werk vroeger, en dat hij fijn vind om kinderen te verwennen op zijn verjaardag. En vooral dat de pieten niet in ons huis komen. Schoen kadootjes door de brievenbus

11 jaar geleden

haha spap en smam gebruikte vroeger de sintzakken binnenste buiten voor spelletjes zoals zaklopen haha ons dochtertje wordt volgende week 1 dus hebben nog paar jaar te gaan om er over na te denken. Wat ik bij kennis merk is dat er aantal in de klas wel en andere niet meer geloven en jawel die niet meer kindjes kunnen het grote geheim nog niet dragen! dat zou wel zonde zijn.