Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Het einde van de vakantie

Jaja hier in het zuiden is de vakantie al weer ten einde.

Jaja hier in het zuiden is de vakantie al weer ten einde. Hoe ervaar jij dat?

Ik kan er nog niet over mee praten. Mijn ukkie heeft altijd vakantie.  maar ik ben wel benieuwd naar jullie ervaring. Ben jij een mama die niet wachten tot dat de kinderen vakantie hebben. En nog blijer is als de guppen weer naar school gaan? Of ben je een mama die niet kan wachten op de vakantie en iedere minuut al vooraf vol plant? Geniet je van iedere seconde dat ze vakantie hebben, of mis je het vaste dagritme? Is het noeste arbeid? ben je aan het aftellen in positieve of in negatieve zin. Net voor de vakantie sprak ik een mama die niet wist hoe ze die 6 weken met haar kinderen door moest komen. ze zou oo de koffie komen. Nu sprak ik haar vanmorgen en de vakantie was alweer voorbij zes onmogelijke weken. Ze had het zo druk gehad dat ze heen half uurtje tijd had gehad voor koffie. ik moest er in mezelf ook zo om lachen. Ben je een ouder die alles vol propt met activiteiten of  vullen de kinderen zelf  de agenda met activiteiten? Zoals het bos in, spelen bij vriendjes zelf spelen etc?

10 jaar geleden

De laatste week van de vakantie heb ik al weer een beetje het oude ritme opgepakt. Wel heb ik het idee dat mijn oudste wat gespannen is. Ze is gisteren voor het eerst naar groep 3 gegaan en dat is natuurlijk een behoorlijk grote stap.

10 jaar geleden

Is het lastig om ze weer in het gareel te krijgen .....oeffff dat klinkt wel militairistisch..... Pakken ze het schoolritme weer snel op? Of is dat ook de komende dagen weer erg spannend voor ze?

10 jaar geleden

Hier gisteren ook weer voor de eerste keer naar school. Ik heb er eigenlijk best een dubbel gevoel over: van de ene kant vind ik het jammer dat de vakantie weer voorbij is en dan vooral:'het niet naar de klok hoeven kijken', maar ritme en structuur voor de kids is na 6 weken vakantie ook wel weer goed.